Gündem
  • 6.1.2014 10:58

Zekeriya Öz'e şok suçlamalar

Başbakan Erdoğan'ın "Bir yargı mensubu nasıl oluyor da yılda 25-30 kez yurt dışına çıkıyor. Hadi bir kez kayağa, yüzmeye gittin, 25-30 kez nereye gidiyorsun?" sözleri yeni bir tartışma başlattı.

Başbakan Erdoğan, önceki gün gazetecilerle yaptığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, “Bir yargı mensubu nasıl oluyor da yılda 25-30 kez yurt dışına çıkıyor. Hadi bir kez kayağa, yüzmeye gittin, 25-30 kez nereye gidiyorsun? Masrafları kim karşılıyor?” diye sormuştu. O savcının Öz olduğu konuşuluyor. Takvim ve Sabah gazetesinin manşetlerinde de bugün Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. İddialara göre Öz,  Kurban Bayramı'nda tanıdıklarını topladı, Dubai'ye gitti. İkisi çocuk 11 kişiden oluşan ekip 6 gün boyunca krallar gibi ağırlandı, yedi, içti, gezdi. Yaklaşık 80 bin lirayı bulan lüks tatilin faturası ise çok ünlü bir iş adamına ödetildi.

Takvim gazetesinde yer alan haber şöyle:
Türkiye'yi sarsan 17 Aralık Operasyonu'nun arkasındaki isim olan Savcı Zekeriya Öz'ün Dubai'de krallara layık tatil yaptığı ortaya çıktı. 9 kişi ve iki çocuklu kafileyle Dubai'ye giden Savcı Zekeriya Öz'ün 6 günlük tatili, yaklaşık 80 bin liraya mal oldu. TAKVİM'in ulaştığı belgelere göre, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 16 Ekim 2013'te "Başta halkımız olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim" tweet'ini attıktan sonra beraberindekilerle yola çıktı.

HAVALİMANINDA VIP KARŞILAMA
16 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Ekspress adlı acente organize etti. Savcı Zekeriya Öz ile yanındaki 10 kişiyi, Dubai Havaalanı'nda, seyahat acentesinin VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı. Savcı Zekeriya Öz ve beraberindeki kişiler, buradan lüks bir araçla, deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray oteline giderek yerleşti.

MR. ZEKERIYA OZ & FAMILY
Dubai Jumeirah Zabeel Saray Otel'in kayıt defterindeki 'Mr. Zekeriya Oz & Family' (Bay Zekeriya Öz ve ailesi) ibaresi dikkat çekti. Savcı Zekeriya Öz ve misafirleri toplam 5 oda tuttu. Odalardan ikisi çift kişilik yataklı Deluxe oda, ikisi tek kişilik iki yatağı bulunan Grand Deluxe oda ve biri de tek kişilik Deluxe olarak tutuldu. Dubai'nin dünyaca ünlü Palmiye Adası'nda bulunan otelin bahsi geçen odalarının bugünkü fiyatları günlük bin 200 ve bin 500 TL arasında değiştiği öğrenildi. Öz ve beraberindekiler üç akşam, yemeklerini odalarında yediler. Oda servisinin getirdiği yemeklerden her bir öğünü için otele 2 bin 604 dolar ödendi. Bunun dışında oda içindeki minibarlardan da çok sayıda harcama yapıldığı öğrenildi.

CÜMBÜR CEMAAT ÇÖL SAFARİSİ
Zekeriya Öz ve yakınları dönmeden hep beraber bir de lüks jiplerle çöl safarisine katılmayı ihmal etmedi. Savcı Zekeriya Öz, plajıyla ve deniz manzarasıyla ünlü oteldeki 6 günlük tatilini bitirdikten sonra, 22 Ekim Salı günü İstanbul'a döndü. Öz'ün, toplam 11 kişi gittiği Kurban Bayramı Dubai tatilini ise ünlü bir işadamına fatura ettiği öğrenildi.

YAKLAŞIK 80 BİN TL'YE MAL OLDU
İstanbul'daki inşaat şirketinin, Zekeriya Öz ve yanında bulunan kişilerin 6 günlük Dubai seyahati için toplam, 31 bin 588 dolar (yaklaşık 68 bin 545 TL) ödediği görüldü. 11 kişinin Dubai'ye gidiş dönüş uçak bileti masrafları eklendiğinde masraflar 80 bin lirayı buldu. Aylık maaşı yaklaşık 5 bin TL olan Öz'ün böyle pahalı bir tatile çıkması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.

EN BÜYÜK HAMAMLI OTEL
Jumeirah Zabeel Saray'da dünyanın en büyük Türk hamamını içeren Talise Ottoman Spa da yer alıyor. Konuklar Türk mutfağından yemekler servis eden Lalezar restoranı da kullanabiliyor.

BÜYÜK DAVALARIN ADAMI
1997'ye kadar Bursa'da avukatlık yapan Zekeriya Öz, 1999'da kısa dönem asker oldu. Ancak 114.5 kilodan aşağı düşemeyince obezite tanısı konuldu ve "Askerliğe elverişsizdir" raporu verildi. İstanbul'daki El Kaide ve Ergenekon davalarındaki kararları ile dikkat çekti ve ismi 'Cesur Savcı'ya çıktı. 17 Aralık Operasyonu da ona bağlı olarak yürütüldü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:44

İLGİLİ HABERLER