Dünya
  • 25.2.2022 12:13

Zelenskiy'den AB'ye 'Korkaklar' çıkışı

Rusya Ukrayna savaşından son dakika haberleri: Ukrayna devlet başkanı Vladimir Zelenskiy AB liderlerini korkaklıkla suçladığı şoke eden açıklamaları dünya basınında yer aldı. Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya yalnızca sözle değil, belirli şekilde destek olan ülkelere minnettar olduklarını anlatan Vladimir Zelenskiy, "Ancak ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık. Kim bizimle savaşmaya hazır? Bunları görmüyorum. Kim Ukrayna'ya NATO'ya katılma garantisi vermeye hazır? Herkes korkuyor." ifadelerine yer verdi. Öte yandan Rusya Ukrayna savaşında ölü sayısı artıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus sabotaj gruplarının Kiev'e girdiğini açıkladı. AB liderleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Ukrayna lideri ölü sayısına dair de önemli bilgi paylaşımında bulundu. İşte Rusya Ukrayna savaşından son dakika haberleri...

UKRAYNA ORDUSU ÜLKESİNİ KORUMAYI BAŞARDI

Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi. Ayrıca bir son dakika açıklamasında bulunarak, Rusya'nın Cuma günü sabah saat 4'te füze saldırılarına yeniden başladığını, ancak birliklerinin çoğu yönde ilerlemesinin durdurulduğunu söyledi.

"ER YA DA GEÇ MASAYA OTURACAKLAR"

Zelenskiy, "Rusya eninde sonunda çatışmaların ve bu işgalin nasıl durdurulacağı konusunda bizimle konuşmak zorunda kalacak" dedi. Konuşma ne kadar erken başlarsa, Rusya'nın kayıplarının o kadar az olacağını belirten Zelenskiy, saldırılar durana kadar ülkelerini savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Ukraynalı lider gece saatlerinde yaptığı konuşmada Kiev'den ayrılma niyeti olmadığını ve şu anda Rusya'nın bir numaralı hedefi olduğunu bildiğini söylemişti. Ukraynalı lider, gün doğumu öncesinde çok sayıda füze saldırısının olduğu yönündeki haberleri de doğruladı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.2.2022 12:16

İLGİLİ HABERLER