Sağlık
  • 3.11.2016 01:32

Zerdaçalın mucize etkileri

Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsi olan zerdaçalın sağlığa mucizevi faydası var. İşte o bilinmeyen yararları...

Hafızayı güçlendiriyor!

Bu bitkinin bir çay kaşığı kadarı bile hafızayı güçlendirmeye yetiyor.

Tayvan'da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve kişisel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerinhafızasını güçlendirdiğini gösterdi.

Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu

Zayıflatıyor!

Malzemeler: 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı zencefil tozu. 4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurdu bir kaseye koyuyoruz ve içine malzemelerin tamamını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu yoğurt kürünü sabah, öğlen ve akşam yemeklerden 1-2 saat önce aç karnına tüketiyoruz.

Kanser riskini yok ediyor!

Hindistan'da günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır.

Bu nedenle, Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri daha az görülmektedir. Amansız bir hastalık olarak görülen kanserin doğal yollar ile tedavi edilmesi aşamasında ilk akla gelen zerdeçaldır.

Kanserli hücreler ile mücadele ederek hücre yenilenmesini hızlı bir şekilde destekleyen zerdeçal prostat kanseri,  kolon kanseri,  meme kanseri gibi ülkemizde de sık sık görülmekte olan kanser türleri ile mücadele edilmesini sağlayan en etkili ve en doğal yöntemlerden birisidir.

Romatizma ağrılarını giderir!

Zerdeçal, anti enflamatuar özellikleri yardımıyla osteoarterit ve romatoid arterit sorunlarını giderebilir.

Buna ek olarak, zerdeçalin antioksidan özelliğ hücrelere zarar veren serbest radikalleri yok eder. Bunun yanında hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara iyi gelir, ağrıları giderebilir.

Kolesterol seviyesini dengeler

Araştırmalar gıda olarak zerdeçalin kolesterol seviyedini dengelediğini ortaya koymuştur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Vücudun bağışıklık sistemini uyaran yardımcı lipopolisakarit olarak bilinen bir madde içerir.

Bu madde bakterilere, iltihap ve serbest radikallere karşı etklidir..

Eğer bir soğuk, öksürük veya grip sorununuz var ise ılık bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal tozu karıştırın ve için.

Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Sindirim sistemi sağlığını korur!

Safra kesesine inanılmaz faydaları vardır, şişkinlik ve gaz sorunlarını giderebilir. Çiğ bir şekilde zerdeçal tüketimi sindirim sistemi sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

Karaciğer hastalıklarına iyi gelir!

Vücutta bulunan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur.Zerdeçal yanı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısının kourunmasını sağlar, bünyenin daha hızlı temizlenmesine yardımcı olur.

Nasıl kullanılır?

Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır. Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle kullanabilirsiniz.

Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır.

Süte ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir.

Fakat belki de en etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile kullanımıdır.

 

Güncellenme Tarihi : 3.11.2016 13:44

İLGİLİ HABERLER