Asayiş
  • 18.7.2009 16:00

ZEYNEP'İN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

OSMAN AKIN
BURSA (İHA) - Bursa'da tartıştığı bankacı sevgilisi Zeynep Silku'yu boğarak öldürdüğü öne sürülen işsiz genç hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. 

Edinilen bilgiye göre 2.5 ay önce özel bir bankada çalışan Zeynep Silku (26), erkek arkadaşı Yurdakan Buğra O.'nun (26) Darmstad Caddesi'ndeki evinde ölü olarak bulundu.
 
5 yaşında evlatlık olarak verilen ve ikinci ailesini de kaybeden Zeynep Silku'nun ölümünün ardındaki sır perdesini aralamaya çalışan polis, olayın ardından kayıplara karışan genç kızın sevgilisinin peşine düştü. Yakınlarına intihar edeceğine dair mesaj gönderen Yurdakan Buğra O., cep telefonu kayıtlarından yola çıkan cinayet bürosu ekiplerince yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

"AYAĞIM TAKILINCA ZEYNEP'İN ÜZERİNE DÜŞTÜM"
Savcılığın olayla alakalı soruşturması ise sona erdi. Şüpheli Yurdakan Buğra O. hakkında TCK'nın 81/1 maddesi uyarınca, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. İddianamede sanığın, "Önceleri işsiz olduğum için sık sık tartışıyorduk. Daha sonra Zeynep'e bir bankada çalıştığım yönünde yalan söyledim. Olay gecesi yemeğe gittik. Eve geldiğimizde iş konusunda yalan söylediğimi itiraf ettim. Aramızda tartışma çıktı. O gece yatıp uyuduk. Ertesi gün işe gitmek istediğini söyledi. Kalması için ısrar ettim. Tartışırken, ayağım halıya takıldı. Ve Zeynep'in üzerine düştüm. Bağırmaya başlayınca ağzını kapattım. Çok direndi ve ellerini aşağıya bıraktı. Hareketsiz kalınca da öldüğünü anladım" şeklindeki ifadesine yer verildi.
Sevgili katili olan zanlı, önümüzdeki günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

SPEKÜLASYONLARA YOL AÇAN ZEYNEP'İN MİRASI ANNESİNE KALMIŞTI
Bu arada üvey anne babasından yüklü miktarda miras kalan Zeynep Silku'nun ölümünün ardından dram çıktı. 5 yaşındayken evlatlık verilen Zeynep Silku'nun 10 yıl önce ölen üvey anne babasından Mudanya ve Yıldırım'da birer daire ile 12 bin TL paranın miras olarak kaldığı belirlendi. Adli Tıp Kurumu'ndaki cesedine kimsenin sahip çıkmadığı Silku'nun cenazesine mirasının açıklanmasının ardından çok sayıda talip çıktı. Cinayete kurban giden genç kızın spekülasyonlara sebep olan mirası, yasa gereği öz annesine
kaldı.
Öte yandan Zeynep'in ölümünün ardından adliyeye gelen üvey amcası Orhan S. veraset ilamı müracaatında bulunmuş, fakat yetkisi olmadığı gerekçesiyle başvurusu kayda alınmamıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER