Spor
  • 5.8.2009 00:10

ZİCO GİDİYOR, G.SARAYLI GELİYOR!..

Son dönemlerde alınan başarısız sonuçlar üzerine CSKA Moskova’nın, Zico’yu gönderip Belçikalı teknik direktör bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Eric Gerets ile yoluna devam edeceği iddia edildi.


CSKA Moskova’nın üst üste alınan kötü sonuçlar ve kötü performans yüzünden teknik direktör arayışına girdiği iddia edildi. Rus haber sitesi Life.ru’nun verdiği habere göre Zico, takımı krizden çıkarmayı başaramazsa, CSKA yoluna Gerets ile devam edecek.

Haberde, takımdan bir futbolcunun, “Eğer futbolcular sahaya isteksiz şekilde çıkarlarsa, o zaman yönetimin Zico’yu değiştirmesi gerekir’’ sözüne yer verildi. Ayrıca futbolcuların oynadıkları futbolun geçen sene ile karşılaştırıldığında iyi olmadığını bildiklerini ve Zico’nun durumu düzeltmek için henüz vakti olduğunu, ancak kulübün farklı adayları yoklamaya başladığına da yer verildi. Kışın iyi antrenör bulmanın zor olacağı, çünkü Avrupa kupalarının yapılacağına değinilen haberde, CSKA’lı yöneticilerin ezeli rakipleri Spartak Moskova’ya karşı aldıkları mağlubiyetin, bu düşüncenin ortaya çıkmasında rol aldığından söz edildi.

ZICO'NUN, “BEN BU TAKIMIN BAŞINDA OLDUĞUM SÜRECE BURADA ÇALIŞAMAZ” DEDİĞİ CANER YENİDEN ANTRENMANLARA BAŞLADI

Öte yandan Spartak Moskova maçı öncesi, kadro dışı bıraktığı milli futbolcumuz Caner Erkin için, “Ben bu takımın başında olduğum sürece burada çalışamaz” demesine rağmen, Caner’in yönetim tarafından Spartak mağlubiyeti sonrası antrenmanlara yeniden çıkarılması Zico’ya alternatif aranıyor iddialarını güçlendiriyor.

Bu arada haberde Arthur Zico’nun yerine aday gösterilen Belçikalı Eric Gerets için şunlara yer verildi:

"Eric Gerets sürekli kazanan imajına sahip. Futbolcu olarak ve futbolculuktan sonraki antrenörlük hayatı da birçok zaferle dolu. Antrenörlüğe geçtiği 1991 yılında taşra takımı Lersche ile altın madalya kazandı. Bir yıl sonra daha ünlü bir takım olan “Brugge’’ ile bu başarısını tekrarladı. Ayrıca PSV’yi Hollanda’da, Galatasaray’ı Türkiye’de şampiyon yaptı. Son iki yıl Gerets Fransız “Olimpik Marsilya’’ takımını çalıştırıyordu. Bu yılın sonunda ise Zenit’in başına geçmesi gerekiyordu. Zenit’in şimdiki teknik direktörü Dick Advokat, özellikle Eric Gerets’in kendisinden sonra takımın başına getirilmesi için lobi yaptı. Fakat kulüp yönetimi Advocat’ın tavsiyesini dinlemedi ve başka bir teknik adamda karar kıldı. Belçikalı teknik adam şimdi Suudi Arabistan takımını Al-Hilal’in başında yıllık 1,5 milyon dolara çalışıyor ve iki yıllık sözleşmesi var. Eric Gerets, Suudi Arabistan takımı ile anlaşmasına koydurduğu özel bir madde gereği, eğer daha iyi bir teklif gelirse, Al-Hilal ile olan sözleşmesini feshedebilecek."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:56

İLGİLİ HABERLER