Spor
  • 31.8.2007 15:31

ZİCO RAKİPLERİ DEĞERLENDİRDİ...

Bu sabah ki çalışmadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan şampiyonlar ligi'ndeki grupla ilgili konuşan Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi"Kolay maç yok. Baktığınızda grubumuzdaki tüm takımlar kendi liglerinde şampiyon olmuş ekipler. İnter diğer takımlara göre biraz daha önde. Fenerbahçe ve diğer takımlar bana göre aynı. Bana göre burada iyi bir başlangıç yapma önemli. İyi bir başlangıç yaparsak önemli işler yaparız. Bu gruba şampiyonlar grubu diyebiliriz. Hepsi kendi ülkelerinin liglerinde şampiyon oldu. Ön elemede Belçika şampiyonunu eledik ve gruplara kaldık. Sıra öteki takımlara geldi. Yüksek hedeflerimiz var. Güçlüyüz ve bunu göstermek istiyoruz. Her rakibe saygı duyuyoruz ama korkmuyoruz. Burada alacağımız puanlardan ziyade elde edeceğimiz sıralama önemli. Bazen 7 veya 9 puan size yetmebilir. O yüzden sıralama önemli." Bir basın mensubunun transfer yapılacakmı? sorusuna, şu cevabı verdi:"Bu konu tamamen başkanı ilgilendiriyor. Bunu daha öncede söylemiştik." Bu hafta sonu Gençlerbirliği Oftaşspor maçında yedek kadroyla mı çıkıcaksınız sorusuna? Zico,"Bir kaç değişiklik olacak. Lugano, Deivid, Deniz, Tümer gibi oyuncuları oynatmayabilir. Kararımı yarın kesin olarak vereceğim" diyerek yanıtladı.
      Brezilyalı teknik direktör, büyük maçlarda takımın iyi oynadığını hatırlatılması üzerine, şu cevabı verdi:"Böyle maçlarda konsatrasyon üst seviyede oluyor. Büyük maçlarda futbolcular kendilerini iyi hazırlıyorlar. Bir çok kişi kendilerini izliyorlar ve kendilerini kanıtlıyorlar."
     
     "AYAKLARINA TOP DEĞMEMİŞ ADAMLAR YORUM YAPIYOR"
      Arthur Zico, başarılı olmasına rağmen çok eleştiri almasıyla ilgili olarak,"Eleştiri beni etkilemiyor. Benim ve oyuncularımın işi çalışmak. Bunu yapınca da sahada sonuç geliyor. Ben yalanlara kulak asıyorum. Öyle profesörler var ki ayaklarına daha futbol topu değmemiş. Ben yalanları kafama takıyorum. Bazı kişiler var ki bize teşekkür etmek zoruda. Şu an için işler yolunda gidiyor. Bundan sonra daha çok çalışmak gerekiyor. Bugun antrenmandan önce futbolcularıma bunu dedim. Kendilerine iyi bakmaları gerektiğini söyledim" dedi.
      Uğur Boral ile ilgili bir soru üzerine başarılı teknik direktör, şunları söyledi:"Uğur Boral'ın kapasitesine inandım. Oynamasına inandığım an onu gözüm kapalı oynatırım. Deniz, Deivid ve Kezman'a da eleştiriler geldiği zaman onlara da destek olduk. Onların arkasında olduğumu söyledim."
     
     "GALATASARAY, BEŞİKTAŞ VE ERCİYESSPOR'U TEBRİK EDİYORUZ"
      Beşiktaş, Galatasaray ve Erciyesspor'u Avrupa Kupası'ndaki başarılarından dolayı eden Arthur Zico, şu ifadeleri kullandı:"Türk futbolunun gelişmesi için bu sonuçlar çok önemli. Lig mücadelesine gelince Beşiktaş ve Galatasaray kaliteli ekipler. Ama onlar her zaman bizim rakiplerimiz." Zico son olarak, takımdan tam olarak ne zaman patlama bekliyorsunuz sorusuna,"Yüzdelere üzerine konuşmak doğru değil. Her maçta patlama yapmak isteriz. Her maçta güzel oynamak istiyoruz" cevabını verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER