Gündem
  • 5.5.2021 22:40

"Zimem Defteri" geleneği ile borçlar siliniyor

Aksaray'da Osmanlı'dan gelen "Zimem Defteri" geleneği yaşatılıyor. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve valilik birim amirleri 45 mahalledeki bakkallarda ödeme güçlüğü çekenlerin borçlarını kapattı. Vali Aydoğdu sosyal medya hesabından hayır severleri bu geleneği yaşatmaya davet etti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Osmanlı'dan günümüze gelen "Zimem Defteri" geleneğini yaşatıyor. Valilik bünyesinde görev yapan birim amirleri ile 45 mahalleyi dolaşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, bakkallara borçları olan ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapattı. Vali Aydoğdu, hem bakkallara destek olunduğunu hem de borçlu kişilerin borçlarının kapatıldığını belirterek, hayırseverleri Osmanlı'dan günümüze gelen bu geleneği yaşatmaya davet etti.

"Güzellikleri birlikte yaşatalım"

Aydoğdu, sosyal medya hesabından, "Zimem Defteri.

Bugün, bütün birim amirlerimizle, mahallelerimizi gezdik. 45 mahallemizde bakkallara borçları olan ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin borçlarını ödedik. Bizi biz yapan değerlerimizle kadim bir kültürün temsilcileriyiz. Güzellikleri birlikte yaşatalım." ifadelerini paylaştı.

Zinem Defteri

Zimem Defteri; Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usûlü zimem defterlerini Osmanlı’da varlıklı kişiler, içinde yazılı olan tüm borçları ödeyerek satın alırdı.

Güncellenme Tarihi : 5.5.2021 22:42

İLGİLİ HABERLER