Gündem
  • 22.5.2018 11:02

Zinayı ve PKK'yı savundu Saadet'ten aday oldu

Altan Tan Saadet Partisi'nden milletvekili adayı oldu

Daha düne kadar Kandil’den aldıkları emirlerle yönetilen HDP’de siyaset yapan Altan Tan, Saadet Partisi’nden İstanbul milletvekili adayı oldu. Tan'ın geçmişte PKK ve zina hakkında yaptığı açıklamalar ise hafızalardan silinmedi...

HDP'den ayrılıp Saadet Partisi'ne geçen Altan Tan'ın, CHP listesinden İstanbul'dan aday gösterilmesi gündeme gelmişti. Eski HDP’li Altan Tan direk yeni partisinden İstanbul 3. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Saadet Partililer eski HDP'li Altan Tan'ı milletvekili yapmak için seçim çalışması yapacak ve oy verecekler.

PKK’YI BÖYLE SAVUNMUŞTU

Tan HDP milletvekiliyken katıldığı bir canlı yayında PKK’yı aklamak için akıl almaz yalanlar söylemişti. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın bölgede okulları boykot çağrısı yaptığı ve bölge halkını cahil bırakmak için okulları yaktığı ve kurşunladığı bir dönemde yeni Saadetli Altan Tan "bölgede benim bildiğim kadarıyla yakın zamanda yakılan, yıkılan, bombalanan bir okul yok" ifadelerini kullanarak ekran başındakileri şaşkına çevirmişti.

PKK İTİRAFI

Tan yine katıldığı bir canlı yayında PKK itirafında bulunmuş ve HDP’nin kitlesinin PKK’yla aynı olduğunu itiraf etmişti.

ZİNAYI SAVUNDU

HDP Diyarbakır Milletvekili olduğu zamanlarda Altan Tan, zina tartışmasına dahil olarak "İki insanın kendi istekleri ile yapacakları ilişkiler, münasebetler bence çok fazla kurcalanmamalıdır" değerlendirmesini yapmıştı.

Kaynak: Türkiye Haber Merkezi

Güncellenme Tarihi : 22.5.2018 11:03

İLGİLİ HABERLER