Gündem
  • 28.6.2008 16:49

ZONGULDAK ŞEHİDİNE AĞLADI

ONUR ALTINDAĞ
ZONGULDAK - Batman'ın Sason ilçesi Domuz Tepe mevkiinde terör örgütüne yönelik düzenlenen pusuda kazaen yaralanarak, Diyarbakır Askeri Hastanesi'ni sevk edilen fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Önder Ahlat'ın (30) naşı memleketi Zonguldak'a getirildi. Ahlat'ın, cenaze töreni Beycuma beldesi Kaleoğlu köyünde bulunan evinin önündeki alanda düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Nevzat Ünsal, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon
Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ve çok sayıda şehit yakınları katıldı. Törende sinir krizi geçiren Ahlat'ın eşi Vildan Ahlat (24) şehit eşinin fotoğrafına sarılarak, "Bizi böyle yıkılmış halde görmeyecek. Ayaktayız. Yıkılmadık" diyerek feryat etti. PKK terör örgütü aleyhine sloganlar atılmasının üzerine şehit Ahlat'ın baldızı Şirin Çiloğlu, "Bir avuçlar kime güveniyorlar? Bir cenazelerini bile gömemiyorlar. Benim de oğlum var.
Dağda köpek gibi yaşıyorlar" diyerek teröre lanet etti.
Şehit Uzman Çavuşun yeğenleri dayılarına son kez sarılırken, tören alanına gelen 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, şehit Ahlat'ın babası Ramazan Ahlat'a tesellide bulundu. Şehidin cenazesi askerler tarafından cenaze aracından alınarak tören alanına getirildi. Törende konuşma yapan Zonguldak Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, şehit Ahlat'ın rütbelerin en büyüğü olan şehitliğe ulaştığını kaydetti. Aksel, "Bugün burada Türk Milleti'nin huzur ve güveninin sağlanması
maksadıyla Batman'ın Sason ilçesi Domuz Tepe mevkiinde terör örgütüne yönelik icra edilen operasyon esnasında kazaen yaralanması sonrasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Önder Ahlat'ı son yolculuğuna uğurlamak üzere toplandık. Her ne kadar evladımızı tekrar yaşama döndürmek mümkün olmasa da Jandarma Uzman Çavuş Önder Ahlat, rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır" dedi.
Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut'un cenaze namazını kıldırmasının ardından, şehidin naşı omuzlarda taşınarak, toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER