Gündem
  • 16.2.2014 00:31

Zonguldak'ta deniz kızıla boyandı

Alaplı’da belediye plaj tesisleri ve bölge trafik istasyonunun bulunduğu mevkide deniz sahilinde yaklaşık 2 kilometrelik kıyı şeridi kızıl tabakayla kaplandı.
Söz konusu bölgede deniz kıyısında kızıl tabakayı fark eden çevre sakinlerinin durumu haber vermesi üzerine Alaplı Belediyesi yetkilileri ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri denizden su numunesi alarak laboratuara gönderdi.
CHP’li Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hasan Ergin, vatandaşlardan söz konusu bölgede denizde kızıl bir tabaka oluştuğuna yönelik kendilerine ihbar geldiğini söyledi.
Denizdeki kızıl tabakanın nedenini bilmediklerini belirten Ergin, “Vatandaşlarımızdan Alaplı Belediyesi plaj tesisleri ve bölge trafik istasyonunun bulunduğu mevkide deniz sahilinde yaklaşık 2 kilometrelik kıyı şeridi kızıl tabakayla kaplandığına yönelik bir ihbar aldık. Söz konusu bölgede gerçekten bir kızıllık söz konusu Alaplı Belediyesi yetkilileri ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri denizden su numunesi alarak laboratuara göndermiş. Biz de oradan gelecek sonucu merakla bekliyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:38

İLGİLİ HABERLER