‘Recep Tayyip ismini değiştiremiyorum' haberlerine yalanlama

1 dk okuma
‘Recep Tayyip ismini değiştiremiyorum' haberlerine yalanlama

Hızlı Özet

Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik CHP heyeti Çankırı’yı ziyaret etmiş, 2 Haziran’daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve vatandaşların görüşleri rapor haline getirilmişti.






Çankırı'ya giden CHP heyetinin raporuna göre oğlunun adını 'Recep Tayyip' koyan bir vatandaşın isim değişikliği talebinin 'Tayinimiz çıkarırlar' endişesiyle yapılmadığı iddiaları yalanlandı.



Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik CHP heyeti Çankırı’yı ziyaret etmiş, 2 Haziran’daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve vatandaşların görüşleri rapor haline getirilmişti.



Heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor sunmuş, o raporda oğluna 'Recep Tayyip' adını koyan bir vatandaşın, ''O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, 'Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz' diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum'' dediği iddia edilmişti.



“İDDİA TAMAMEN GERÇEK DIŞI”



Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinde yer alan o iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.



Haberi ilk olarak ​Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Twitter hesabından yalanladı.



Ayaz, “Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup, detaylı açıklama bilahare yapılacaktır.” dedi.



RANDEVU YA DA BAŞVURU BİLE YOK



Vali Ayaz’ın ardından Çankırı Valiliği’nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Valilik açıklamasında, “Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Nüfus müdürlüklerimize söz konusu talebe ilişkin randevu ya da herhangi bir resmi başvurunun bulunmadığı tespit edilmiştir.” denildi.



 



‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum  haberlerine yalanlama  #1


 



 



‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum  haberlerine yalanlama  #2


 



 



‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum  haberlerine yalanlama  #3


 



 



‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum  haberlerine yalanlama  #4


 




 





Bu haber 1286 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özgür Özel sinirlendi.. Hep sen başlatıyorsun, yapma
Gündem

Özgür Özel sinirlendi.. Hep sen başlatıyorsun, yapma

CHP'de mutlak butlan karası sonrası patlak veren tartışmalar devam ederken parti grubunda açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde atılmak istenen slogana engel oldu. 

Habervitrini11043 Görüntüleme
15 Temmuz’un kronolojisi ilk kez paylaşıldı! Darbe kararı ne zaman alındı?
Gündem

15 Temmuz’un kronolojisi ilk kez paylaşıldı! Darbe kararı ne zaman alındı?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 yılında yaptığı hain darbe planının kronolojisi ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından ilk kez paylaşılan darbecilerin toplantı trafiğinde dikkat çeken detaylar yer aldı.

Habervitrini12388 Görüntüleme
Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı!
Gündem

Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı!

AK Parti, “Siyasi ve Hukuki Yönleri ile 10. Yılında 15 Temmuz” adlı sempozyum düzenledi. AK Parti Siyasi ve Hukuki işler Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyuma Katar'ın eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'nin cenazesi dolayısıyla katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı mesaj gönderdi. Erdoğan, FETÖ'nün, “Hizmet” diyerek, “Himmet” diyerek, “Eğitim” diyerek milletin halisane duygularını 40 yıl boyunca istismar ettiğini, ihanet şebekesinin asıl niyetinin 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını kaydetti.

Habervitrini10795 Görüntüleme
TBMM'de öğrenci affı mesaisi başladı!
Gündem

TBMM'de öğrenci affı mesaisi başladı!

Meclis, üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilere geri dönüş kapısını aralayan af düzenlemesini ve yükseköğretim sistemini uluslararası alana taşıyacak yasa teklifini görüşmek üzere toplandı.

Habervitrini14812 Görüntüleme