Gündem
  • 2.12.2022 17:06

10 saat ameliyat ettiği hastanın yakınlarının saldırısına uğradı

Pendik'te bulunan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan kalp ve damar cerrahı Yasin Güçtekin, aort damarı yırtılan hastayı 10 saat ameliyat ederek hayata döndürdü. Ancak, ameliyat çıkışında hastayla ilgili bilgilendirme yaptığı sırada hasta yakınlarının bıçaklı saldırısına uğradı. Darp da edilen Güçtekin, hayatını güçlükle kurtardı.

Pendik’te doktor 10 saat ameliyat ettiği hastanın yakınlarının saldırısına uğradı

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ve damar cerrahı olarak görev yapan Yasin Güçtekin, 30 Kasım'da 10 saat ameliyat ederek hayata döndürdüğü aort damarı yırtılan bir hastanın yakınları tarafından saldırıya uğradı. Hasta yakınlarına bilgilendirme yaptığı sırada bazı hasta yakınları durumu kritik olan ve yoğun bakımdaki hastanın yanına girmek isteyen yakınları tarafından önce tehdit edildi. Ardından ise bir hasta yakını Yasin Güçtekin'e bıçak çekti. Güçtekin, kaçarak güçlükle hayatını kurtarırken saldırgan ve saldırganlardan şikayetçi oldu.

AORT DAMARI YIRTILMIŞ

Olayla ilgili konuşan kalp ve damar cerrahı Yasin Güçtekin, "30 Kasım 2022 tarihinde 18:00'de Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun bakımında hasta yakınları tarafından ölüm tehditleri alarak bıçak çekilerek darp edildim. 50'li yaşlarda hasta acile göğsünde çok şiddetli bir ağrı olmasıyla sebebiyle bir hasta başvurdu.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2022 17:10

İLGİLİ HABERLER