Gündem
  • 5.5.2013 19:28

10 yaşında haremlik selamlık açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından açıklama -Bakanlık, bir gazetede "10 yaşında harem selamlık" başlığıyla verilen haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi
 

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bir gazetede, "10 yaşında harem selamlık" başlığıyla verilen haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kurum bakımı altında olan çocukların, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran değişiklikten, olumlu şekilde istifade edebilmesi ve yasal düzenlemeyle uyumlu hizmet sunulması amacıyla kurumsal hizmetlerde genelgeyle yapılandırmaya gidildiği kaydedildi.
     Buna göre, çocukların eğitim periyodunun ara döneminde okul, çevre, arkadaş değişikliği yaşamaması ve çocukların kardeş birlikteliğinin korunması, yeni eğitim sisteminden olumsuz etkilenmemesinin hedeflendiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     "12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında kuruluşların yeniden yapılandırılması amacıyla hazırlanan genelgeye, farklı anlamlar yüklemek büyük bir hatadır. 4+4+4 eğitim sistemine uyum için yapılan çalışmaların haremlik-selamlıkla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
     Çocuk evlerinin temel amaçlarından biri de kardeş birlikteliğinin korunması ve aynı evde büyümeleridir. Çocuk evi uygulaması, aile odaklı hizmet sunumu modellerinden biri olup, yeni uygulamaya konulmuş bir model değildir. Uygulama sonuçları, çocuk evlerinde ve aile yanında kalan çocukların diğer kuruluşlarda kalan çocuklara göre sosyal, psikolojik, akademik ve sportif alanda çok daha başarılı olduklarını göstermektedir."
    
     -Karalamaya yönelik-
    
     Bakanlığın her alanda olduğu gibi çocuk konusunda da STK'larla işbirliği yaptığı belirtilen açıklamada, bu işbirliğinin çocuk alanında faaliyet gösteren ve sayıları 100'ü geçen STK'ları mevzuat hükümleri doğrultusunda kapsadığı bildirildi.
     Çocuk evleri de dahil çocukla ilgili kuruluşları yönetme, denetleme ve elaman temininin STK'lara verilmediği kaydedilen açıklamada, "Çocuk evlerinin ve çocukla ilgili tüm kuruluşların; yönetimi, denetimi, kontrolü ve buralarda istihdam edilecek personelin seçimi ve işe kabulü ve gerektiğinde mevzuat doğrultusunda işine son verilmesi devlet ve yetkili kuruluşlar tarafından yerine getirilmektedir ve herhangi bir STK'ya böyle bir yetki verilmiş veya devredilmiş değildir" ifadesine yer verildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuktan yana taraf olduğu vurgulanan açıklamada, çocuk adına yapılan bütün çalışmaların çocuğun üstün yararının bir gereği yapıldığı bildirildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Bu anlamda gerçeği yansıtmayan söz konusu haberin ve benzeri haberlerin çocukları, toplumun bu çocuklara bakış açısını olumsuz etkileyebileceği unutulmamalıdır. Çocuk alanında yapılan başarılı çalışmaları gölgelemeye ve kurumu, çocuğa emek ve gönül verenleri ve çocukları karalamaya yönelik olduğu değerlendirilen söz konusu haberin içeriği gerçekleri yansıtmamaktadır."
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER