Asayiş
  • 31.10.2016 08:52

11 yıl sonra gelen sinyal cinayeti aydınlattı

İstanbul’da 2005 yılında TIR parkında boğazı kesilen kadının katilini, 11 yıl sonra kurbanın cep telefonuna takılan sim kartı ele verdi. Zanlının sinyal izini takip eden Cinayet büro ekipleri, olayı aydınlatmayı başardı.

Habertürk'ün haberine göre, TEM Otoyolu İstanbul Gaziosmanpaşa mevkisindeki tır parkında bir TIR şoförü, 8 Temmuz 2005’de mal beklediği sırada dolaşırken ağaçların altında bir kadın cesedi gördü. İhbar üzerine olay yerine giden polis, 39 yaşındaki Zeynep Sarnıklı olduğu anlaşılan kadının boğazının 3 yerinden kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, tır şoförlerinin ifadelerini aldı. Sarnıklı’nın kayıp telefonunun peşine düştü.

11 YIL SONRA SİNYAL GELDİ

Vahşice öldürülen kadının telefonunun eski teknolojiye sahip olması ve kullanılmaması aradan geçen 11 yılda cinayetin aydınlatılmasına engel oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde sır cinayetdosyasını raftan indirecek bir gelişme yaşandı. Cesedin bulunmasından tam 11 yıl sonra, kayıp telefondan sinyal geldi. Telefona takılan hattın sahibinin Mersin’de yaşayan bir kadın olduğunu tespit eden İstanbul Cinayet Büro ekipleri, soluğu bu kentte aldı. Gözaltına alınan kadın, hattan haberdar olmadığını ve hiç kullanmadığını söyledi. İncelemede hattın, başkalarının kimlik bilgileri kullanılarak alınan ve ‘açık hat' olarak bilinen hatlardan olduğu belirlendi.

ÖNCE İNKÂR SONRA İTİRAF

Bunun üzerine hattın incelemeye alınan sinyal trafiğinden başka bir kent çıktı. Hattan, Elazığ’ın Palu ilçesindeki bir köyde yaşayanların sıklıkla arandığı belirlenince Cinayet Büro ekipleri bu köye gitti. Aranan numaraların sahibi köylüler numaranın, aynı köyde yaşayan 33 yaşındaki Mehmet Arıkanoğlu’na ait olduğunu söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Arıkanoğlu, gözaltına alınıp İstanbul’da götürüldü. Zanlı, mahkemede ise cinayeti itiraf etti. “İlişki teklif ettim. Para konusunda anlaşamadık. Bıçakla beni kovalamaya başladı. Ben de kaçarken bıçağı alıp onu bıçakladım” diyen Arıkanoğlu tutukladı.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER