Sağlık
  • 31.10.2012 18:45

111 yaşındaki Ayşe Nine'nin yaşam sırrı

BEKİR ŞENTÜRK
GAZİANTEP (İHA) - İslahiye'nin Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden Ayşe Uskar, 1901 yılında Aydın’da yörük çadırında dünyaya geldiğini belirterek, "Konya, Antalya, Kahramanmaraş’ta yaylarda göçebe hayatı sürdüm. 14 yaşındayken hiç görmediğim İsmail Uskar ile çocuk yaşta evlendirildim. Düğünümüz konakladığımız yaylada kurulan çadırda üç gün üç gece sürdü. O zaman düğünlerde söylenen kına türkülerini hiç unutmuyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İsmet İnönü gibi devlet büyüklerini gördüm. Atatürk öldüğünde çok üzüldüm" dedi.
Ayşe Uskar, 6 erkek 4 kız olmak üzere 10 çocuğu bulunduğunu belirterek, "Çocuğumun biri hayatını kaybetti. 48 torunum var. 59 tane torunun çocuğu bulunuyor. Eskiden yiyecekler bu denli hormonlu değildi, bulgur pilavının yanında yoğurt yer işimize gücümüze bakardık. Kendi beslediğimiz hayvanlarımızın sütünden peynir, yoğurt yapardık. Her şeyin doğal olduğu bir ortamda yaşardık, şimdi dört duvar arasına çakıldık" diye konuştu.
Ayşe Uskar, 2011 yılında hac görevini de yerine getirdiğini, eşi İsmail Uskar'ın ise 1990 yılında hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER