Asayiş
  • 31.8.2014 16:29

112 sağlık görevlisi nöbette öldü

İlk belirlemelere göre kalp krizi sonucu öldüğü saptanan Özsoy'un kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.
Olay, saat 03.00 sıralarında 112 Acil Servis İstasyonu'nda meydana geldi. Dün nöbetçi olan evli ve 1 çocuk babası Hasan Özsoy, istirahat için odasına geçti. Bir süre sonra vaka ihbarı alan istasyonda görevli diğer sağlık görevlileri, olay yerine gitmek için odasında olan Özsoy'u haber vermek istedi. Ancak Özsoy, hareketsiz halde bulundu. Bunun üzerine mesai arkadaşlarının yaptığı müdahalede Özsoy'un yaşamını yitirdiği saptandı.

İlk belirlemelere göre geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Özsoy'un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Meram Tıp Fakültesi Morgu'na gönderildi. Kayserili olduğu belirtilen Özsoy'un, cenazesi toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edilecek.

Özsoy'un 30 Temmuz günü hastaya müdahale için giden ambulansın karıştığı kaza sonucu devrilmesi nedeniyle yaşamanı yitiren sağlık görevlisi Zehre Yeşilyurt'un ölümün ardından sosyal paylaşım sitesi facebook'taki sayfasındaki mesajı dikkat çekti.

112 sağlık görevlilerinin yaşadıkları zorlukları anlatan mesajındaki yer verdiği bir şiirde ise 'Ölüm, sessiz, ölüm huzur. Ölüm bir kahve molası şekersiz. Ölüm düştü hakkıma. En başında belliydi. Ölüm suçsuz, ölüm eşsiz. Sonsuz o özgür. Ölüm devrim, ölüm adil. Ayrılık bazına vuslat. Aşk ölüm vefa ölüm, edep ölüm. Toprak, hava, su, ateş. Sabır ölüm, gözyaşı. Sula bizi ey ölüm. Çatladı dudaklarımız abdestsiz.'


Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:11

İLGİLİ HABERLER