Yaşam
  • 17.7.2005 00:28

12 BİN 1 KİŞİ HEP BİRLİKTE FOLKLOR YAPTI

ONUR ÖZKAN
BURDUR (İHA) - Burdur'da, 25 Eylül 2005 tarihinde yapılacak rekor denemesinin provası bugün Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Burdur, 12 bin 1 kişinin hep birlikte yapacağı folklor gösterisiyle Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.


25 Eylül tarihinde yapılacak olan rekor denemesinin provası bugün saat 9.00'da Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Bulgaristan'ın Sofya şehrinde yapılan rekor denemesinde 10 kişinin folklor oynadığı gösteri Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmişti. Burdur, 12 bin 1 kişi ile bu rekoru ekarte etmeyi hedefliyor. Rekor denemesi provasına Vali Can Direkçi, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ak Parti Milletvekilleri Ramazan Kerim Özkan, Bayram Özçelik, Mehmet Alp, Emniyet Müdürü Ekrem Sevindik ile folklor sevenler katıldı.

Vali Can Direkçi, yaptığı açıklamada, "Burdur'un en önemli eksikliği tanıtım eksikliği, bugün burada 25 Eylül'de yapacağımız rekor denemesinin provasını gerçekleştiriyoruz. Burdur'un bütün güzelliklerini, kültürünü dünyaya tanıtmak, bu rekor denemesi ile birlik beraberliğimizi herkese göstermek istiyoruz" dedi.


Stadyumdaki rekor denemesinin provası renkli görüntülere sahne oldu. Davetliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:36

İLGİLİ HABERLER