Asayiş
  • 17.3.2023 22:27

12 yaşındaki iki kız yaşıtı arkadaşlarını bıçakla delik deşik etti

Almanya'da 12 yaşındaki Luise cinayetinde dehşet bir gelişme yaşandı

Almanya’da geçen hafta sonu kaybolan 12 yaşındaki Luise’nin cesedi ormanlık alanda bulunmuştu. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan 12 ve 13 yaşlarındaki iki kız çocuğu cinayeti itiraf etti. Olay Almanya’da büyük infiale yol açtı.

Im Bereich des Fundortes der ermordeten Luise F. aus Freudenberg fanden durch Polizeieinsatzkraefte (Polizeieinsatzkräft

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Freudenberg kasabasında hafta sonu arkadaşını ziyarete gittikten sonra eve dönüş yolunda kaybolan Luise’nin (12) cesedi, ertesi gün ormanlık alanda bulunmuştu.

Luise’nin bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit eden polis, katilerin de kendi yaşıtı iki kız çocuğu olduğunu belirledi. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan 12 ve 13 yaşlarındaki iki kız çocuğu cinayeti itiraf etti. Olay Almanya’da büyük infiale yol açtı.

Soruşturmayı yürüten savcı, katil zanlısı olarak tutuklanan iki kız çocuğunun reşit olmadığı için kimlikleri ve cinayetin sebebiyle ilgili açıklama yapılamayacağını açıkladı.

Freudenberg, 12-year-old Luise killed in the woods by two friends of her  age with “several stab wounds” – -

Cinayeti itiraf eden çocukların ceai ehliyeti olmadığı için aileleri ile birlikte öel bir klinikte tedaviye alındıkları belirtildi.

Kıdemli Cumhuriyet Savcısı Mario Mannweiler, “Bir çocuk için suç işleme nedeni olabilecek bir şey, bir yetişkin için açık olmayabilir” dedi.

Luise aus Freudenberg getötet: Wie es zur Gewalt kommt | NOZ

Savcı, kurbanın üzerinde çok sayıda bıçak yarası bulunduğunu ve bunun da cinayette ‘duygusal bir durumun rol oynadığını’ gösterdiğini kaydetti. Çocukların yaşlarının adli açıdan cezalandırma yaşının altında oldukları belirtiliyor.

Luise F. aus Freudenberg: Todesursache nach Obduktionsergebnis bestätigt

Focus dergisi, küçük kızların kendileriyle daha önce alay ettiği için Luise’ye tuzak kurup intikam amaçlı öldürdüklerini iddia etti.

Bild gazetesi ise kızların öldürmeyi amaçlamadıklarını ancak aralarında çıkan tartışma sonrası spontane öldürdükleri yönünde ifade verdiklerini yazdı.

Almanya’da son dönemlerde çocuk yaşta işlenen cinayetler dikkat çekiyor. 2021 yılında da 14 yaşındaki Eren, Sinsheim kasabasında 13 yaşındaki Sinan’a tuzak kurup bıçaklayarak öldürmüştü. Cinayetin kıskançlık yüzünden işlendiği ortaya çıkmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2023 13:16

İLGİLİ HABERLER