Dünya
  • 18.11.2022 17:42

13 gündür dönüyorlar! Dünya çember olan gizemli koyunlara kilitlendi

Çin'den gelen ve sosyal medyada viral olan koyunların ardındaki gizem halen çözülebilmiş değil. 13 gündür yani yaklaşık 312 saattir bir çember halinde dönen koyunların sağlık taramaları da temiz çıktı.Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nden gelen görüntü dünyayı hayrete düşürdü. Bölgedeki Baotou şehrinde Miao isimli bir kadına ait ola koyunlar tam 13 gündür yani yaklaşık 312 saattir dönüyor.13 gündür dönüyorlar! Dünya çember olan gizemli koyunlara kilitlendi; sebebini kimse bilmiyor

Anlatılanlara göre önce birkaç koyun dönmeye başladı. Ardından da sürünün devamı o koyunlara eşlik etti.Çiftlikte 34 koyun ağılı var; ancak yalnızca 13 numaradakinlerin bu şekilde hareket ettiği ifade ediliyor.Çin'in yerel basınında dolaşan haberlerde ise koyunların gayet sağlıklı olduğu ve davranışın nedeninin bilinmediği aktarıldı.Hayvanlara yapılan sağlık kontrolünde herhangi bir bulguya da rastlanmadı. Bu da durumu daha da gizemli hale getiriyor.

Veterinerler ise bu davranışa 'listeria monocytogenes' bakterisinin neden olabileceğini ifade ediyordu. Bakterinin neden olduğu Listeria hastalığında, hayvanların daire çizmesine yol açtığı biliniyor.Bu nedenle hayvanların bozuk yemek yemiş olabilecekleri üzerinde duruluyordu.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2022 00:51

İLGİLİ HABERLER