Yaşam
  • 22.10.2005 02:53

13 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ EDEN SAPIKTAN UTANMAZ SAVUNMA : YAŞINDAN BÜYÜK GÖSTERİYORDU

ANKARA Etlik’te Şehit Kubilay İlköğretim Okulu’ndan kaçırıldıktan sonra önceki gün polisin baskını sonucu kurtarılan 13 yaşındaki E.Ş’ye tecavüz etmekle suçlanan G.M.A. Emniyet’te verdiği ilk ifadesinde suçunu kabul etti. Okula sık sık gittiğini ve öğrencileri izlediğini anlatan G.M.A’nın ifadesindeki bazı çarpıcı itiraflar şöyle:

İLİŞKİ İSTİYORDUM

Bir ilişkiye girmek istiyordum. Böyle bir plan yaptım. UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) görevlisi olduğumu söyledim. Kimse benden şüphelenmedi. Okul yönetimine de fakir öğrencileri tespit etmelerini ve kuruluş olarak ailelerine yardım edeceğimizi anlattım. Bu sayede öğrencilerle istediğim gibi irtibat kurabildim. Öğretmenlerle görüştüm. Hatta öğretmenlerden biri okulu gezdirdi bana. Hiçbir öğretmen ya da idareci, kimliğimi dahi sormadı. Okuldan kızlı erkekli 9 öğrenci getirdiler. Öğrencilere yardım edeceğime ikna ettikten sonra okul dışına çıktık. İçlerinden yaşıtlarından daha büyük gösteren E.Ş. ile ilgilendim. Diğer öğrencileri gönderdikten sonra E.Ş’yi Ovacık’taki evime getirdim.’

Karısından ayrı yaşayan G.M.A’nın sorgusu devam ederken, kimliği gizli tutulan yakınlarının da bilgisine başvuruldu.

EVDEKİ GİZLİ BÖLME

Hürriyet, G.M.A’nın E.Ş’yi alıkoyduğu eve ulaştı. Keçiören Ovacık’ta boş bir arazide bulunan yan yana iki gecekondudan oluşan ev, G.M.A’nın ailesine ait. G.M.A’nın annesi ve babası gecekonduların birinde, kendisi diğerinde oturuyor. Polis önceki gün yaptığı baskında evde bulunan bütün parmak izlerini alırken, küçük odada da üstü örtülmüş bir delik buldu. Küçük delik yaklaşık 2-3 metrekarelik bir dehlize açılıyor. Dehlizde, bir buzdolabına ait ızgara parçaları ve eski bir ayakkabı bulunurken, en dikkat çeken şey, tahta bir sedir oldu.

Evde yapılan aramada G.M.A’ya ait bir öğretmenevi giriş kartı, ehliyet fotokopisi, taksit kartı ve bir beyaz eşya üreticisinin teknik servis kimlik kartları da bulundu. Salonda yer alan vitrinde de ansiklopediler ve çok sayıda oyuncak bebek bulunuyor. G.M.A’nın bu teknik servis kimlik kartlarını yaklaşık 5 yıl önce işten ayrılmasına rağmen teslim etmediği ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, dün düzenlediği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

E.Ş’nin kaçırılmasına ilişkin elde bulunan robot resimlerin neden basına dağıtılmadığı sorusuna Çalışkan, ‘Robot resimlerin basına ve kamuoyuna gösterilmesi gerekir’ dedi. Robot resimlerin, emniyet güçlerinin çalışmasını kolaylaştırdığını anlatan Çalışkan, çoğu kez resimlerin dağıtılmasının ardından gelen ihbarlar değerlendirilerek sonuca gidildiğini söyledi.

Ankara Valisi Kemal Önal da olayla ilgili olarak okul idarecileri hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER