Gündem
  • 21.11.2022 00:41

140 kilometre içeriye girdik.. Vurduğumuz terör karargahı böyle patladı

Türk jetleri 140 km içeri girdi, Arap Pınarı bölgesi ilk defa vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kılıç hava harekatında 89 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hava harekatında, Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın başlatıldığı belirtildi.

ARAP PINARI BÖLGESİ İLK DEFA VURULDU

MSB'den operasyona ilişkin yapılan yeni açıklama şöyle:

"Pençe Kılıç Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa hava harekatıyla vurulurken, TSK'ya ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti."

Güncellenme Tarihi : 21.11.2022 00:52

İLGİLİ HABERLER