
15 BİN SOKAK KÖPEĞİ ZEHİRLENECEK!..
Yunanlılar, olimpiyatlardan önce 15 bin sokak köpeğini zehirleyecek.
İngiltere'de yayımlanan Sunday Telegraph, bu başlık altındaki habere geniş yer ayırdı.
Haberde, Atina'nın köpekleri zehirleyip ortadan kaldırarak, Olimpiyatlar sırasında tüm dünyaya ne kadar modern ve gelişmiş bir ülke olduklarını göstermeyi hedeflediği belirtiliyor.
Aslında hükümetin ilk olarak köpekleri barınaklarda toplamayı düşündüğü, bunun için hayvan hakları kuruluşlarına mali yardım çağrısında bulunduğu hatırlatılıyor.
Ancak haberde görüşlerine yer verilen kuruluşlardan RSPCA, yerel yönetimlerin bu kadar çok sayıda sokak köpeğinin barınma giderlerini karşılayacak bütçeye sahip olmadığını belirtiyor.
Yardım kuruluşuna göre, başka çaresi kalmayan Yunan hükümeti hayvanları zehirleyeme başladı bile. Haberde, son olarak, sahil bölgesi Saronida'da 80 köpeğin ölü olarak bulunduğu anlatılıyor.
Görüşlerine yer verilen bir başka hayvan hakları savunucusu ise şöyle diyor.
"Avrupa Futbol şampiyonasını kazanması ve şimdi de olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olması, Yunanistan'a büyük prestij getiriyor şüphesiz. Olimpiyatların yıllar sonra döndüğü evinde başarılı bir organizasyona sahne olması için de ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak köpekleri zehirleyerek medeniyet olmaz. Bunu anlamaları lazım"
Haberde son olarak, sokak hayvanlarının zehirlenmesinin Yunanistan'da yasak olduğu ancak çoğu zaman yerel yönetimlerin buna göz yumduğu, hatta bazın kendilerinin bunu yaptığı da hatırlatılıyor.
BBC Türkçe
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:33