Asayiş
  • 8.8.2022 22:49

15 Temmuz gazisi yaşamını yitirdi

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti sırasında başına isabet eden bir yorgun mermiyle yaralanan ve yatağa bağımlı hale gelen gazi Mehmet Alparslan yaşamını yitirdi.

Olay sırasında 18 yaşında olan ve 7 yıldır yatağa bağlı yaşayan Mehmet Alparslan yaşam savaşını kaybetti.

Gaziantep'te vatandaşların demokrasi nöbeti için toplandığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda nöbetin ikinci günü akşam saatlerinde nereden geldiği belli olmayan bir kurşun ile yaralanan 18 yaşındaki tekstil işçisi Mehmet Alparslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'na ilk koşanlardan birisi oldu. 16 Temmuz gecesi de ilk gün olduğu gibi elinde Türk bayrağı sallarken, biranda yere yığıldı. Görenler tarafından hastaneye kaldırılan gencin kafasında kurşun olduğu ve vurulduğu anlaşıldı. Tam 7 ay boyunca Gaziantep'te hastanelerde yaşam mücadelesi verdi. Yatağa mahkum olan, hareket edemeyen ve konuşamayan Alpaslan, yapılacak bir tedavi olmadığı için taburcu edilerek evine gönderildi. Mehmet Alpaslan'a 7 yıldır annesi Yeter Alpaslan bakıyordu.

15 Temmuz demokrasi nöbetinde yaralandığı için Gazilik hakkı verilen Alpaslan bugün yaşamını yitirdi. Alpaslan, yarın (salı) öğle namazına müteakiben Gaziantep Asri Mezarlığındaki Şireci Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Nizip Yeni Yazı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Nedim Şener

Şehidimizin mekanı Cennet olsun, FETÖ’cüleri ve ihanetlerini unutursam kanım damarlarımda kurusun

Güncellenme Tarihi : 8.8.2022 22:57

İLGİLİ HABERLER