15 Temmuz gazisi yaşamını yitirdi

1 dk okuma
15 Temmuz gazisi yaşamını yitirdi

Hızlı Özet

Olay sırasında 18 yaşında olan ve 7 yıldır yatağa bağlı yaşayan Mehmet Alparslan yaşam savaşını kaybetti.






15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti sırasında başına isabet eden bir yorgun mermiyle yaralanan ve yatağa bağımlı hale gelen gazi Mehmet Alparslan yaşamını yitirdi.



Olay sırasında 18 yaşında olan ve 7 yıldır yatağa bağlı yaşayan Mehmet Alparslan yaşam savaşını kaybetti.



Gaziantep'te vatandaşların demokrasi nöbeti için toplandığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda nöbetin ikinci günü akşam saatlerinde nereden geldiği belli olmayan bir kurşun ile yaralanan 18 yaşındaki tekstil işçisi Mehmet Alparslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'na ilk koşanlardan birisi oldu. 16 Temmuz gecesi de ilk gün olduğu gibi elinde Türk bayrağı sallarken, biranda yere yığıldı. Görenler tarafından hastaneye kaldırılan gencin kafasında kurşun olduğu ve vurulduğu anlaşıldı. Tam 7 ay boyunca Gaziantep'te hastanelerde yaşam mücadelesi verdi. Yatağa mahkum olan, hareket edemeyen ve konuşamayan Alpaslan, yapılacak bir tedavi olmadığı için taburcu edilerek evine gönderildi. Mehmet Alpaslan'a 7 yıldır annesi Yeter Alpaslan bakıyordu.



15 Temmuz demokrasi nöbetinde yaralandığı için Gazilik hakkı verilen Alpaslan bugün yaşamını yitirdi. Alpaslan, yarın (salı) öğle namazına müteakiben Gaziantep Asri Mezarlığındaki Şireci Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Nizip Yeni Yazı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.



Nedim Şener



Şehidimizin mekanı Cennet olsun, FETÖ’cüleri ve ihanetlerini unutursam kanım damarlarımda kurusun




Bu haber 911 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!
Asayiş

Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!

Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik soruşturmada kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şirkete ise kayyım atandı.

Habervitrini11916 Görüntüleme
Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı
Asayiş

Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı

HSK tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk, hakkında yürütülen "kamu görevlisine hakaret" soruşturması kapsamında adliyeye gelerek teslim oldu. Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Habervitrini9331 Görüntüleme
111 hesaba borsa manipülasyonu gerekçesiyle erişim engeli
Asayiş

111 hesaba borsa manipülasyonu gerekçesiyle erişim engeli

İletişim Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, sosyal medya platformu X'te manipülatif ve spekülatif borsa paylaşımları yaptığı belirlenen 111 hesaba erişim engeli getirildi.

Habervitrini9878 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nu gören son isim Hasan Atilla Uğur'un ifadesinden çarpıcı detay
Asayiş

Kaşif Kozinoğlu'nu gören son isim Hasan Atilla Uğur'un ifadesinden çarpıcı detay

Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümünde soruşturma sürerken ev hapsine çarptırılan koğuş arkadaşı Hasan Atilla Uğur'un ifadesi ortaya çıktı. Uğur; Kozinoğlu’na verdiği dil altı hapının kaynağını hatırlamazken, kamera görüntülerinde elinde görülen cismi de odadan çıkarılan bardağın neden kendisine gösterildiğini de anlatamadı.

Habervitrini12501 Görüntüleme