Gündem
  • 9.6.2021 11:49

15 Temmuz'da Genelkurmay'da vuruldu, azmetti savcı oldu

15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne giden ve darbeci askerler tarafından sıkılan kurşunlardan çıkan şarapnel parçalarıyla sağ gözünden ve sol kolundan yaralanan Mehmet İmir, Türkiye'nin ilk gazi cumhuriyet başsavcısı oldu.

Darbe girişimi tarihinde Yargıtay stajı için Ankara'da bulunan ve FETÖ'cü alçakların kalkışmasını engellemek için iki arkadaşıyla Genelkurmay önüne giden Mehmet İmir, helikopterden açılan ateşle sağ göz ve sol kolundan yaralandı. Yanındaki arkadaşlarından Yasin Naci Ağıroğlu ise şehit oldu. Mehmet İmir, tedavisinin ardından cumhuriyet savcısı adaylık eğitimini tamamlayarak 19. dönem Adli Yargı Cumhuriyet Savcıları dönem birincisi olarak çektiği kurada 8 Kasım 2016'da Kırıkhan'a atandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2020 yaz kararnamesi ile Bingöl'e atanan Mehmet İmir, daha sonra 2021 yaz kararnamesiyle de Aliağa'ya Cumhuriyet Başsavcısı oldu. 15 Temmuz'da hain FETÖ örgütü mensuplarının helikopterden açtığı ateş sonrası gazi olan Mehmet İmir, Türkiye'nin ilk gazi Cumhuriyet Başsavcısı unvanına sahip oldu.

TATBİKAT SANDIK

Türkiye'nin ilk gazi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını SABAH'a anlattı. 15 Temmuz'da 19. dönem adli yargı Cumhuriyet Savcısı adayı olarak Yargıtay stajı için Ankara'da bulunduğunu belirten İmir, "Ankara semalarında sürekli uçaklar sorti yapıyordu. Olayın bir darbe kalkışması olduğunu haberlerde gördük. Akabinde vatandaşların Genelkurmay Başkanlığı önünde toplandığı haberini alınca kaldığım özel yurttan iki arkadaşımla birlikte önce Kızılay'a, daha sonra da Genelkurmay Başkanlığı önüne geçtik. Genelkurmay Başkanlığı önünde biz oraya ulaştığımızda 10-11 tank bulunuyordu vatandaşların üzerine doğru tankları sürüyorlardı. Orada beklerken Özel Harekat Daire Başkanlığının bombalandığı haberini aldık, daha sonra Meclis'in bombalandığına bizzat şahit oldum. Akabinde Genelkurmay Başkanlığı protokol kapısı girişine doğru ilerledik ve o esnada Genelkurmay Başkanlığı'nın içerisinden FETÖ mensubu üyeleri vatandaşların üzerine ateş açmaya başladı. O açılan ateş sonucu çok sayıda vatandaş şehit oldu" dedi.

"ARKADAŞIM ŞEHİT DÜŞTÜ"

Darbeciler tarafından açılan ateşlerden korkmadıklarını, Genelkurmay Başkanlığı önündeki nöbetlerini sürdürdüklerini belirten İmir, "Açılan ateş sonrası Genelkurmay Başkanlığı'nın karşısına geçtik. O esnada helikopterden ateş açıldı, ne olduğunu anlayamadık, bulunduğumuz kaldırımı hedef gözetir vaziyette taradı. Ayağa kalktığımda sağ gözüm görmüyor, sol kolumdan haberim yok. Yanımda bulunan arkadaşlarımdan Yasin Naci Ağaroğlu ise şehit olmuştu. Hastaneye ulaştığımızda doktora, 'kolum çok kötü ağrıyor, mümkünse bu kolumu kesin alın. Eğer öleceksem söyleyin aileme haber vereyim, helallik isteyim' dedim. İlk müdahaleyi yaptılar ve sabah saatlerinde kendime geldim" ifadelerini kullandı.



FETÖ İLE MÜCADELE MESAJI

Gözündeki demir parçası bulunması ve sol kolundan yaralanması nedeniyle Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyatlar geçiren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, FETÖ ile mücadele konusunda ise mesaj verdi. İmir, "O süreçte meydanlarda mücadele ettik. Daha sonra cumhuriyet savcısı olarak 5 yılın üzerinde bir çalışmam var. Bu süreçte de FETÖ ile adaletin tesisi hususunda elimizden gelen bütün gayreti gösterdik, göstermeye de kararlılıkla devam ediyoruz. FETÖ ile mücadele birinci anlamda yargı teşkilatının görevi. Bu görevi de teşkilat içerisinde bulunan hem meslek büyüklerimizin hem de arkadaşlarımızın kararlılıkla, samimiyetle üzerinde durduklarını ve gayretle çalıştıklarını biliyorum, görüyorum. Bundan sonraki süreçte de bu mücadele kaldığı yerden devam edecektir " dedi.

"KİMSE ADALETSİZ DAVRANACAĞIMI DÜŞÜNMESİN"

Yıllardır yargı teşkilatı içerisinde görev yapan Mehmet İmir, "Devleti ortadan kaldırmaya yönelik teşebbüste yaralandım, gazi oldum. Fakat teşkilatın içerisinde bulunduğum için bu mücadelemiz kararlılıkla yargı teşkilatı içerisinde kaldığı yerden ben de bizzat şahit ve işin içerisinde olmam sebebiyle devam ediyor. Fakat kimse diyelim ben darbe kalkışmasında yaralanmam sebebiyle adaletsiz davranacağımı veya farklı şekilde muamele göstereceğimi kimse düşünmesin. Adaletin gereği neyse onu yapmaya görevimiz boyunca devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2021 23:48

İLGİLİ HABERLER