Asayiş
  • 30.5.2024 13:30

16 parçaya ayrılan Nihat Salih'in şüphlisi herşeyi anlattı.. Bahçeyi temizlerken geldi 4 hap verdi

İstanbul Pendik'teki Nihat Salih cinayetinin tek şüphelisiydi: İfadesinde her şeyi anlattı!
İstanbul'da Nihat Salih, öldürüp tam 16 parçaya ayrıldı. Cesedi 4 farklı çöp konteynerine atıldı! Türkiye'yi sarsan cinayette, beyaz bir kova ile Nihat Salih'in kafasını konteynere attığı belirlenen Bilal D. tutuklandı. Evinde bulunan baltada Salih'in DNA'sı bulunan ve tutuklanan Bilal D., ifadesinde olay günü yaşananları anlattı.


İstanbul Pendik'te 27 Mayıs günü yaşanan korkunç olayda 4 ayrı çöp konteynerinde 8 çocuk babası 79 yaşındaki Nihat Salih'in parçalara ayrılış cesedi bulunmuştu.
Çöpten plastik eşya toplayan 48 yaşındaki Ö.Z. adlı kadının çöp konteynerini karıştırırken insana ait bacak ve bir kesik kol görmesiyle kan donduran cinayet ortaya çıkmıştı.


BEYAZ KOVAYLA ÇÖP KONTEYNERİNE YAKLAŞIP…

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca cinayetle ilgili soruşturma başlatılmış, bu kapsamda, güvenlik kamera görüntülerinde, beyaz kovayı çöpe boşalttığı tespit edilen 39 yaşındaki seyyar satıcı Bilal D., adli makamlarca "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


"OLAY GÜNÜ BAHÇEMDE OTLARI TEMİZLEDİM"

Pendik'teki vahçetle ilgili savcılık tüm araştırmalarını titizlikle sürdürürken soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Şüpheli Bilal D.'nin ortaya çıkan savcılık ifadesinde "Olay günü bahçemdeki otları biçmekteydim. Daha sonra Nihat ağabeyi arayarak hap istedim, 3 adet hap aldım. Saat 13:30-14:00 sıralarında yanımdan ayrıldı.

İstanbul Pendik’teki Nihat Salih cinayetinin tek şüphelisiydi: İfadesinde her şeyi anlattı!
Cesi H., Mehmet B.'nin ya da Zehra B.'nin yanına gitmiştir. Cesi ve Kenan H.'den 10 bin TL alacağı vardı. Mehmet, Kenan ve Zehra B.'den de bir miktar alacağı vardı. Konuşmalar sırasında bunu söylüyordu. Daha sonra kendisi benim yanımdan ayrılarak mahalleye doğru gitti, daha sonra evime dönerek temizliğe devam ettim" dedi.


SUÇLAMALARI REDDETTİ

Devamında saat 16:00 sıralarında Zeynep G.'nin evine çay içmeye gittim, Muhammet B. ve Ahmet D. de oradaydı. Saat 18:00 sıralarında onlar işe gitti ve ben evime geri döndüm.

İstanbul Pendik'teki Nihat Salih cinayetinin tek şüphelisiydi: İfadesinde her şeyi anlattı!
Evdeki çöplerimi attım, ev sahibi Ümmet G.'nin büyük kızı ve damadı beni gördü. Akşam oldu, saat 23:30 sıralarında çocukluk arkadaşım Remzi Ç., Sezer K. ve Ramazan B. geldi. Daha sonra eşim ile görüntülü görüştüm, daha sonra uyudum" diyerek suçlamaları kabul etmediğini belirtti.


EVDEKİ BALTADA NİHAT SALİH'İN DNA'SINA RASTLANDI

Şüphelinin evinde bulunan ve incelenmek üzere muhafaza altına alınan balta ve diğer eşyalar üzerinde yapılan incelemelerde maktul şahsa ait DNA örnekleri tespit edildi. Öte yandan, şüphelinin çöpe attığı kova üzerinde bulunan kanın da maktule ait olduğu belirlendi.
İstanbul Pendik'teki Nihat Salih cinayetinin tek şüphelisiydi: İfadesinde her şeyi anlattı!
Şüpheli adam, savcılıkça tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş, Hakimlik şüpheli Bilal D.'nin "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar vermişti.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 13:32

İLGİLİ HABERLER