Ekonomi
  • 8.8.2009 10:45

17'LİK GELİN ALAN HALİS TOPRAK'IN TÜM ŞİRKETLERİ GİTTİ!..

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu'nun tüm şirketlerinin yönetimine el koydu.
 

24 Temmuz'da grubun lokomotif şirketleri olan Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri'ne el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, tüm Grup şirketlerinin tek merkezden idare edildiği, şirketlerin gerek yönetim ve organizasyon, gerekse mali ve hukuki açılardan tamamen iç içe geçtiği gerekçesiyle diğer 20 şirketin yönetimine de el koydu.

TMSF'den yapılan açıklamada, Toprakbank A.Ş. eski hakim ortağı Toprak Grubu'nun Fona olan borçlarının tasfiyesi amacıyla imzalanan 18 Aralık.2004 tarihli Protokol ve 06 Şubat 2008 tarihli Ek Protokolün hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yasal takip süreçlerinin hızlandırıldığı belirtildi.

Toprak Grubu'ndan olan Fon alacaklarının tahsili için 24 Temmuz 2009 tarihinde Toprak Grubuna dahil Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin temettü hariç ortaklık haklarıyla yönetim ve denetimlerine el koyan TMSF'nin açıklamasında, "Sözkonusu iki şirketin yönetim ve denetimlerinin devir alınmasından sonra yapılan çalışmalarda, tüm Grup şirketlerinin tek merkezden idare edildiği, şirketlerin gerek yönetim ve organizasyon, gerekse mali ve hukuki açılardan tamamen iç içe geçtiği görülmüştür. Ayrıca, Gruba bağlı 22 şirketin tüm muhasebe, finansman ve insan kaynakları işlemlerinin aynı merkezden yürütülmesi ve diğer şirketlerden ayrı olarak kontrol edilmelerinin mümkün olmadığı dikkate alınarak, Fon alacaklarının tahsili amacıyla diğer 20 şirketin de temettü hariç ortaklık haklarıyla yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınmıştır" denildi.

TMSF Yönetim ve Denetimine Geçen Şirketler:

- Toprak Oto Yedekleri Tic. A.Ş.

- Toprak Demirdöküm San. Tic. A.Ş.

- Toprak Dış Tic. A.Ş.

- Toprak Hava Taşımacılığı Tic. A.Ş.

- Toprak Kâğıt Pazarlama ve Tic. A.Ş.

- Toprak Kâğıt San. A.Ş.

- Toprak Seramik ve Gıda San. Tic. A.Ş.

- Toprak Seramik ve İnş. Malz. Paz. ve Tic. A.Ş.

- Toprak Sigorta Aracılık Hizm A.Ş.

- Toprak Temizlik Kâğıdı San. Tic. A.Ş.

- Toprak Tüketim Malları Paz. Ve San. A.Ş.

- Toprak Elektrik Üretimi Otoprodüktör A.Ş.

- Toprak İlaç ve Kimyevi Mad. San. Tic. A.Ş.

- Toprak İlaç Pazarlama San. Tic. A.Ş.

-Toprak Kâğıt Ürünleri Pazarlama ve İhracat A.Ş.

- Toprak Enerji San. Tic. A.Ş.

- Toprak Holding A.Ş.

- Toprak Otomotiv San. Tic. A.Ş.

- Toprak Madencilik Tic. ve San. A.Ş.

- Ayfer İnş. Malz. San. Ve Tic. Ltd. Şti

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER