2 yıldır evlat nöbetindeydi!.. Oğlu PKK'dan kaçtı, geldi

••3 dk okuma
2 yıldır evlat nöbetindeydi!.. Oğlu PKK'dan kaçtı, geldi

Hızlı Özet

“17 yaşında dağa kaçırılan Mustafa, PKK'nın elinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Anne Ayşegül Biçer'e müjdeli haber verildi.”






Diyarbakır anneleri çocuklarına kararlı direnişi ile bir bir kavuşmaya devam ediyor. Son olarak Ayşegül Biçer, oğlunun teslim olduğu haberini aldı. Biçer, oturma eylemine katıldığı ilk gün HDP İl Başkanlığı'nın camından içeri, "O çocuk buraya gelecek" sözleriyle seslenmiş ve hafızalara kazınmıştı.



Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı 'Evlat Nöbeti' sürüyor. Aileler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylemini sürdürürken olumlu haberler de peş peşe geliyor.





Çocuğuna kavuşan son anne Ayşegül Biçer oldu. Oğlu 17 yaşındayken dağa kaçırılan anne Biçer 2 yıla yakın süredir evlat nöbeti tutuyordu.





PKK'DAN KAÇARAK TESLİM OLDU



17 yaşında dağa kaçırılan Mustafa, PKK'nın elinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Anne Ayşegül Biçer'e müjdeli haber verildi.



HABERİ ALINCA SEVİNÇTEN BAYGINLIK GEÇİRDİ



Dile kolay 2 yıldır evlat nöbeti tutan anne mutlu haberi alınca büyük sevinç yaşadı. Anne biçer kısa süreli baygınlık geçirdi.



SÖZLERİ HAFIZALARA KAZINMIŞTI: O ÇOCUK BURAYA GELECEK



Ayşegül Biçer, HDP Diyarbakır İl Başkalığı önünde oturma eylemine başladığı ilk gün kararlı sözleri ile dikkat çekmişti. İl binasının camından HDP'lilere seslenen anne, 'O çocuk buraya gelecek' demişti.



Oğlu teslim olan anne, HDP il binası önünde kurban kesip davul zurna eşliğinde halay çekti



HDP BİNASI ÖNÜNDE KURBAN KESİP HALAY ÇEKTİ



2018 yılında terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Mustafa Biçer, güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim oldu. Biçer’in teslim olmasıyla birlikte anne ve babası HDP Diyarbakır il binası önünde kurban keserek davul zurna eşliğinde kutlama yaptı. Kutlamaya evlat nöbeti tutan diğer aileler de katılarak halay çekti.



Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti 698'inci gününde devam ederken, ailelerden Ayşegül Biçer'in oğlu Mustafa Biçer, PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.



Oğlunun teslim olma haberini dün alan anne Biçer, bugün de HDP il binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekerek kurban kesti. Ailelerle birlikte halay çeken anne ve babanın mutlu olduğu görülürken, kesilen kurban daha sonra HDP il binası önüne gelen Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Rufai Yıldırım tarafından teslim alınarak çocuk esirge kurumuna bağışlandı.



Aile Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da Ayşegül Biçer'i telefonla arayarak tebrik etti.



“Çok geçmiş olsun ben çok mutlu oldum”



Bakan Yanık, bir daha böyle kederler yaşanmaması dileğinde bulunarak, "Sizin mücadeleniz ve bütün annelerin mücadelesi çok önemli. Sizin farkınız hastalığa, tehdide ve baskıya rağmen kararlılıkla vazgeçmememiz. Rabbim inşallah size şifa da verir çocuğunuza kavuştuğunuz gibi sağlığınıza da kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun ben çok mutlu oldum. Diğer annelere de selamlarımı iletiyorum. Diğer iki çocuk daha gelmiş. Mücadele annelerin mücadelesi inşallah terör örgütünün kökünü kazımaya vesile olacaktır. İnşallah hepsinin kökünü kurutacağız. Selamlarımı iletiyorum herkese" dedi.





“Biz burada feryat ettik onlar da orada mücadele etti”



Anne Biçer ise annelerin mücadele ettiğini ancak güçlü devletin dağlarda ve kırsalda mücadele ettiğini ifade ederek, "Biz burada feryat ettik onlar da orada mücadele etti. bu zafer Türkiye'nin zaferidir. Biz hepimiz birlik beraberlik içinde kazandık. PKK ve siyasi kolu HDP bunu iyi bilsin ki bu nöbet devam edecek. Biz ilk gün de dedik tek bir terörist tek bir evlat kalana kadar Kandil tamamen çökene kadar bu mücadele devam edecek" diye konuştu.



“Ben dağları deldim ve evladımı kazandım”



Bakan Yanık'ın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Anne Biçer, “Bugün sözün son noktasındayız. Evladımı geri kazandım, zaferlere ulaştım. Bu mücadelede bizlere destek olan Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile basın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ne demiştim, anneler isterse dağları delebilir ve evlatlarını geri kazanabilir. Rabbime binlerce şükürler olsun ki ben dağları deldim ve evladımı kazandım. Burada bugün adeta bir düğün coşkusu ve bir an evvel evladıma kavuşmanın heyecanını yaşıyorum. Allah'ın izniyle bugün evladımı kavuşacağım ve benden dolma istemişti ona özel olarak dolma yaptım. Oğlumun benden dolma istemesi sözün bittiği yerdir. Bu nöbetimiz devam ediyor. Tüm anne ve babalara çağrımdır, lütfen gelin hakkınız olan çocuklarınızı isteyiniz. Çünkü hakkınız olan çocukları istedikçe evlatlar dağdan iniyor. Allah'ın izniyle bu zafer burada bulunan anne ile babaların ve Türkiye'nin zaferidir” şeklinde konuştu.






Bu haber 1002 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturması kapsamında hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yürütülecek soruşturma ve incelemenin sağlıklı şekilde ilerletilebilmesi adına yürüttüğü tüm görevlerden istifa ettiğini duyurdu.

Habervitrini14752 Görüntüleme
Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım
Gündem

Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de yapılacak ilk genel seçimlerde Yeni Parti'yi iktidar yapamaması durumunda görevi bırakacağını söyledi. Özel, "Birinci parti yapmazsam o gün görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12490 Görüntüleme
AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı
Gündem

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı

Fon soruşturması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında, yatırdıkları parayı yaklaşık 4 ayda 20 katına çıkardıkları yönünde iddialar ortaya atıldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili "Eğer iddialar doğruysa hemen istifası gerekir. İddialar doğru değilse, hemen yalanlamalı ve dava açmalıdır. Hiç kimse makamını kişisel zenginleşme aracı olarak kullanamaz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14447 Görüntüleme
Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
Gündem

Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli

İsrail propagandası yapan, milli güvenliği tehdit eden ve sistematik dezenformasyon faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 93 X (eski adıyla Twitter) hesabına erişim engeli getirildi.

Habervitrini12966 Görüntüleme