Yaşam
  • 31.12.2012 13:28

2013'e ilk onlar girdi

Pasifikte bulunan ada devletleri Kribati ve Samao yeni yıla TSİ ile 12:00'de girdi. Yeni Zelanda'daki Chatham adası da TSİ ile 12:15'de yeni yıla girdi.

Yeni Zelanda da yeni yıla, TSİ ile 13:00'de merhaba dedi.

Avustralya'nın başkenti Sidney ise TSİ ile 15:00'de yeni yıla girerek dünyada 2013'ü karşılayan ilk büyük şehir olacak.

Melbourne semaları havai fişeklerle aydınlandı

Avustralya'nın Melbourne şehrindeki yeni yıl kutlamalarında, 8,5 ton havai fişek 25 ayrı yerden, yaklaşık 550 bin kişinin bakışları arasında gök yüzüne fırlatıldı.
      Melbourne semalarını renk cümbüşüne çeviren havai fişek gösterisi yerel sanatçıların hazırladığı müzik eşliğinde 10 dakika sürdü. Hazırlıkları 9 ay önce başlayan yeni yıl kutlamalarında 18 ayrı binadan ve 25 farklı mekandan fırlatılan havai fişek gösterisini izlemeye gelenler için toplu taşıma vasıtalarından ücret alınmadı.
      Melbourne şehir merkezinde 7 ana merkezde düzenlenen havai fişek gösterisi ve yeni yıl partisine yaklaşık 550 bin kişi katıldı. Havai fişek gösterilerinin ardından bir an önce toplu taşıma araçlarına ulaşmak isteyen Avustralyalılar, oluşan izdihamdan dolayı uzun süre beklemek zorunda kaldı. 2,8 milyon dolar harcanarak düzenlenen yeni yıl kutlamalarında çok sayıda polis ve güvenlik görevlisi taşkınlıklara karşı önlem aldı.
     
     Muhabir: Melbourne
     Yayıncı: İbrahim Uyar

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:50

İLGİLİ HABERLER