Spor
  • 30.10.2022 00:00

2022 Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe Opet'in

2022 Kadınlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda Fenerbahçe Opet, Vakıfbank’ı 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Salon: Burhan Felek

2021-22 sezonu Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonu VakıfBank ile AXA Sigorta Kupa Voley finalisti Fenerbahçe Opet'i karşı karşıya getiren mücadelenin berabere geçilen 5. sayısının ardından Egonu ile üst üste sayılan bulan sarı-siyahlı ekip, rakibine 11-7 üstünlük sağladı.

Rus oyuncusu Fedorovtseva'nın etkili oyunuyla farkı eriten Fenerbahçe Opet, 13. sayıda beraberliği yakaladı.

Bu bölümden sonra 22. sayıya kadar skor üstünlüğünü elden bırakmayan sarı-lacivertli takım, ilk setin en etkili oyuncusu olan Fedorovtseva'nın hücumundan bulduğu sayıyla ilk seti 25-23 kazandı.

Fenerbahçe Opet, Fedorovtseva'nın ace sayılarıyla ikinci sete hızlı başladı ve 4-0 öne geçti. Zehra Güneş ve Egonu'nun oyuna ağırlığını koymasıyla skoru 13-12'ye getiren Vakıfbank, bu sette ilk kez öne geçti.

Etkili bloklarıyla rakibini durduran ve hata yapmaya zorlayan sarı-lacivertliler, zorlanmadan bu seti de 25-21 hanesine yazdırdı.

VakıfBank, 11-7 geriye düştüğü üçüncü sette, 8-1'lik bir seri yakalayarak rakibine 15-12 üstünlük sağladı.

Çok çekişmeli geçen son bölümde, seyircisinin desteğini de arkasına alan Fenerbahçe Opet, seti 25-21, maçı da 3-0 kazanarak kupaya uzandı.

Bu arada karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da protokol tribününden takip etti.

Vakıfbank sporcuları salona "Özgürlüğümüzün en büyük güvencesi Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.", sarı-lacivertliler ise "Cumhuriyetin feneri Fenerbahçe" yazılı afişlerle çıktı.

Hakemler: Nurper Özbar, Tuncay Sevim

Vakıfbank: Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Paolo Egonu, Nika Daalderop, Kübra Akman, Ayça Aykaç (L), Chika Ogbogu, Buket Gülübay, Ioana Carutasu, Derya Cebecioğlu

Antrenör: Giovanni Guidetti

Fenerbahçe Opet: Anna Lazareva, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Buse Ünal, Cristina De Souza, Aslı Kalaç, Gizem Örge (L), Fernanda Silva, Meliha Diken

Antrenör: Zoran Terzic

Setler: 23-25, 21-25, 21-25

Süre: 82 dakika (27, 27, 28)

Ali Koç: Sezona başlarken bu kupayı kazanmak bizim için çok önemliydi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, voleybolda dünyanın en önemli takımlarından biri kabul edilen VakıfBank'ı yenerek 2022 Kadınlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kupa seremonisinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koç, sarı-lacivertli camianın her şeyin en iyisini hak ettiğini belirtti.

"Dünyanın en iyi 1-2 takımından birini yendik, çok mutluyuz. Bu zaferin, bu kupanın 29 Ekim'de gelmesi, 99. yılın son gününde gelmesi belki de önümüzdeki günlerin, ayların habercisidir. İnşallah biz de camiamızı 100. yılda mutlu ederiz."

Koç, Fenerbahçe Opet'in geçen yıl VakıfBank karşısında kaybettiği şampiyonluğun hiçbir mazeretinin olamayacağını aktardı.

"Setlerde 2-0 öndeydik, 18-14 öndeyken şampiyonluğu verdik. Kötü bir anı olarak hafızalarımızda kaldı. Bu sene farklı. Lideriz ama önemli olan sezon sonunda lider olmak."

"(Protestolar) Çok üzüldüm ama hocamız gerekeni söyledi"

Koç, UEFA Avrupa Ligi'nde 3-0 geriden gelerek 3-3 berabere kaldıkları Rennes maçıyla ilgili soruya yanıt verdi.

"Biz burada bitirmek istiyorduk. Şampiyonlar Ligi'nden çok kuvvetli takımlar geliyor. Ama 3-0'dan 3-3'e getirmek, 3 puan almak gibi bir etki yaptı. İnancımız daha da arttı."

Lazareva: Bu kupayı kazanmak bizim için çok önemliydi

Sarı-lacivertli takımın Rus pasör çaprazı Anna Lazareva, taraftarlara teşekkür etti.

 "Bize çok büyük destek verdiler. Sezona başlarken bu kupayı kazanmak bizim için çok önemliydi. Böyle devam etmek istiyoruz."

Smaçör Ana Cristina de Souza, takıma, teknik ekibe ve taraftara teşekkür etti.

"Bugün harika bir atmosfer vardı. Burada olduğum için, şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Umarım bu daha başlangıçtır."

Brezilyalı sporcu, takımda çok yetenekli oyuncular bulunduğunu kaydederek, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde çok güzel şeyler yapabileceklerini dile getirdi.

Smaçör Meliha Diken ise şampiyonlukla ilgili açıklamasında, "Takımımla gerçekten gurur duyuyorum. Geçen sene kıl payı 3 kez kaçırdık diyebilirim. Çok yakın maçlar oynadık ama bir türlü kupaya ulaşamadık. Çok bekledik. Sezona bu şekilde başladığımız için mutluyuz. Umarım devamı da gelir. Her kulvarda şampiyonluğu hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Opet'e kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündüğ ile Ali Koç birlikte verirken, maçın en değerli oyuncusu Arina Fedorovtseva seçildi.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2022 05:56

İLGİLİ HABERLER