Dünya
  • 30.4.2015 20:41

22 saat sonra enkazdan çıkan mucize

Nepal’de Cumartesi günü yaşanan 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından farklı ülkelerden gelen ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına hız vermişti. Deprem nedeniyle ölü sayısı artmaya devam ederken, depremden 22 saat sonra enkaz altından canlı olarak kurtarılan Sonit Awal isimli bir bebeğin fotoğrafları yayınlandı.

Nepalli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, başkent Katmandu yakınlarındaki Bhaktabur kentindeki enkaz altında kalan bebeği kurtarmak için yoğun çaba sarf eden ekiplerin ilk denemede başarısız olduğu kaydedildi. Ancak bebeğin babasının gece boyunca ağlama sesi duyması üzerine çalışmalarına hız veren ekiplerin, 4 aylık Sonit Awal’ı başarılı kurtardığı bildirildi. Açıklamada, enkaz altından çıkarılarak Bhaktapur Hastanesi’nde tedavi altına alındığını alınan bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Öte yandan, cumartesi günü meydana gelen yıkıcı depremin ardından ölü sayısı devam ederken şu ana kadar en az 5 bin kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 11 bin kişi de yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER