Spor
  • 22.5.2013 15:22

220 metreden nefes kesen atlayış!..

"Base Jump" Şampiyonası'nın Türkiye ayağı için İstanbul'a gelen gelen paraşütçüler, 220 metre yüksekliğindeki Sapphire'den atladı. Heyecan dolu atlayışlar sporcuların üzerlerindeki kameralarla da görüntülendi.

Paraşütçülerin atlayışları kasklarında ve kollarında bulunan kameralar tarafından da kaydedildi. 220 metreden atlayan paraşütçüler, organizasyon komitesi tarafından belirlenen alana güvenli şekilde indiler. 3 gün boyunca devam edecek olan şampiyonada dereceye girenler ödüllerini 24 Mayıs'ta düzenlenen törenle alacaklar.

TEK TÜRK SPORCU

Şampiyonada yarışan 62 sporcunun arasında tek Türk sporcu olan Hasan Dökmetepelioğlu da yer aldı. Atlayış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dökmetepelioğlu, "Kesinlikle konsantre olmak gerekli. Çünkü büyük tehlikelere neden olabilir. Bayağı bir tecrübeli olmak gerekiyor. Burada atlayanların belki de en tecrübesiziyim. Burada geçen yıllarda 10 atlayışım var. Çok heyecanlıyım. İstediğiniz kadar çok atlayışınız olsun. Böyle bir yerden artlarken insanın korku ve heyecanı eksik olmuyor" diye konuştu.

CANOPY TEKNİĞİ

Yarışmada dereceye girecek olanlar yerde bulunan 2, terasta bulunan 4 hakem tarafından seçilecek. Hakemler puanlarını paraşütçülerin iniş açısı, paraşütün düzgün açılması ve yere iniş noktasına yakınlığına göre verecek. Şampiyonanın diğer ayakları sırasıyla Norveç, ABD ve İsviçre de yapılacak. İlk ona girenler Norveç de düzenlenecek finalde yarışacak.

 

DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER