Medya
  • 9.1.2023 21:59

28 Şubat şehidi Yazar Yalçın Özer’i Rahmetle anıyoruz

Türkiye Gazetesi Başyazarı, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi, Gazeteci-Yazar Yalçın Özer, 2002 yılında vefat etti. Köşesinde Din-i İslam’ı ve ehlisünnet yolunu savunan Yalçın Özer, Askerlerin siyasete müdahalesine çok sert tepki verdi.
Yalçın Özer milletin alkışladığı yazılarıyla 28 Şubat darbecilerinin hedefi oldu.
Tehdit ve baskıyla yazı yazması engellendi.
Yetmedi öldürülmeye çalışıldı.
Usta yazar bütün sıkıntıların ortasında henüz 54 yaşındayken vefat etti.
Merhum Yalçın Özer’in cenazesi, dün Ankara’nın Bağlum ilçesinde büyük evliya ve âlim Seyyid Abdülhakim Arvâsî Hazretlerinin hemen yanı başında toprağa verildi.
Cenazesine; AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Çoşkun ile Hüseyin Çelik ve milletvekilleri, DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, Genel Başkan Yardımcıları, Celal Adan, Hayri Kozakçıoğlu, Mehmet Gölhan, Necmettin Cevheri, Saffet Arıkan Bedük ve milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katıldı.
Cenazede mesai arkadaşları ve çok sayıda seveni bulundu.
2002 yılında cenazeye katılan Erdoğan, “Çok üzgünüm” dedi.
Recep Tayyip Erdoğan, cenaze töreninden sonra yaptığı açıklamada, Yalçın Özer’in, çok değerli bir dostu ve ağabeyi olduğunu belirterek, “Gerçekten kendisine çok saygı duyduğum, çok da müşterek yanlarımızın olduğu bir insan. Bugün de kötü haberini aldığımız bir gün. Bu haber bizi gerçekten derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.
Bizde vefatının üzerinden 22 sene geçen bu kıymetli insanı dualarla anıyoruz.
Rabbim bizlere şefaatçi etsin ve cennetinde komşu eylesin (AMİN)

Güncellenme Tarihi : 9.1.2023 20:48

İLGİLİ HABERLER