Asayiş
  • 3.6.2023 14:52

3 aylık hamile Hazal'ı, 97 yerinden bıçakladı, hakimden iyi hal indirimi istedi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde birlikte yaşadığı, 3 aylık hamile olan 19 yaşındaki Hazal Alpyörük’ü, 97 bıçak darbesiyle öldüren ve ilk duruşmada, "Eve geri döndüm, eşim ölmemişti ve yatakta hırıltılar çıkarıyordu. Yeniden bıçaklamaya başladım" ifadelerini kullanan Kadir Meşe (30) ikinci duruşmada, pişmanlık duyduğunu iddia ederek, "Hakim bey, siz nasıl uygun görürseniz o benim için kabulümdür" dedi. Sanık avukatı, Meşe'nin akıl sağlığı ile ilgili rapor almasını talep ederken, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 15 Şubat'ta, Hacıyusuf Mahallesi'nde meydana gelen olayda, hurdacılık yapan Kadir Meşe, dini nikahla birlikte yaşadığı 3 aylık hamile Hazal Alpyörük'ü, aralarında 'kıskançlık' nedeniyle çıkan tartışma sonrası mutfaktan aldığı bıçakla, 97 yerinden bıçakla ağır yaraladı.Komşularının haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın hayatını kaybetti. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Kadir Meşe, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KAYINVALİDESİNİ SUÇLADI

Hakkında, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Kadir Meşe, bir önceki duruşmada verdiği ifadesinde, "Kayınvalidem sosyal medya üzerinden eşimi para karşılığı pazarlıyordu. Hazal uyuşturucu kullanıyordu. Ayrıca, karnındaki bebek benden değildi. Eve geldiğimde yatak odasına geçtik. Kendisini çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladım. Daha sonra evden ayrıldım. Biraz zaman geçtikten sonra, 'Yaşıyorsa ambulansla hastaneye götürürüm' düşüncesiyle tekrar eve geldim. Ancak, daire kapısının üstünde anahtarım kaldığı için içeri giremeyince bahçeden, eve girdim. Eşim ölmemişti ve yatakta hırıltılar çıkarıyordu. Yeniden bıçaklamaya başladım. Daha sonra polis merkezine giderek teslim oldum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 3.6.2023 14:55

İLGİLİ HABERLER