Asayiş
  • 31.3.2012 00:57

3 korkunç cinayetin inanılmaz hikayesi

Afyonkarahisar'ın İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın ile babası Mustafa Aşkın, uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldü.
     Alınan bilgiye göre, bir seminere katılmak için Antalya'ya giden Belediye Başkanı Mustafa Çibik'in yerine vekalet eden belediye meclis üyesi Seydi Aşkın, başkanlık makam odasında B.A'nın silahlı saldırısına uğradı. Aşkın, olay yerinde hayatını kaybetti.
     AFYONKARAHİSAR’da aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet bulunan İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın’ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın’ı da ilçedeki fırınında kurşun yağmuruna tutup öldüren 38 yaşındaki Bayram Aslan kaçtı. Güvenlik güçlerinin her tarafta aradığı Bayram Aslan bir saat sonra da avukatları 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran’ı, Afyonkarahisar kent merkezindeki bürosunda tabancayla öldürdü. Yakalanan Bayram Aslan, kardeşinin işlediği cinayet yüzünden 200 bin lira tazminata çarptırıldıklarını ve haciz başlatıldığını belirterek, "Bunu adil bulmadığım için cinayetleri işledim" dedi.

Afyonkarahisar ve İncehisar’ı sarsan 1’i avukat 3 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayetler zincirine 10 yıl önce başlayan husumetin neden olduğ ortaya çıktı. Öldürülen İncehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın ile babası Mustafa Aşkın 10 yıl önce cinayet şüphelisi Bayram Aslan’ın fırınlarından birini işletti. Kendisi de fırıncı olan Bayram Aslan ile Seydi Aşkın arasında, o tarihte fırının boşaltılması ve alacak- borç anlaşmazlığından kavga çıktı. Kavgada Bayram Aslan’ın ağabeyi Harun Aslan, araya giren Aşkın’ın fırınında çalışan Hasan Kara’yı bıçaklayarak öldürdü. Bu cinayet nedeniyle Harun Aslan mahkum oldu ve cezasını çektikten sonra tahliye oldu.

Ölen fırın işçisi Hasan Kara’nın ailesi, Harun Aslan’a tazminat davası açtı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada Harun Aslan 200 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Mahkeme kararının ardından Harun Aslan’ın da ortağı olduğu aile şirketine haciz işlemi başlattı.

HACİZ GELİNCE SİLAHA SARILDI

Bayram Aslan, kardeşi Harun Aslan yüzünden aile şirketine haciz gelmesi üzerine çılgına döndü ve olaydan Aşkın ailesi ile avukatlarını sorumlu tuttu. Bugün saat 11.00 sıralarında silahını alıp İscehisar Belediyesi’ne giden Bayram Aslan, makamında oturan Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın’ı kurşun yağmuruna tuttu. Seydi Aşkın ölürken, odada bulunan 49 yaşındaki Yusuf Gülmüş de vücuduna isabet eden kurşunla yaralandı.

Cinayeti işledikten sonra belediyeden kaçan Bayram Aslan, bu kez öldürdüğü Seydi Aşkın’ın babası Mustafa Aşkın’ın fırınına gitti. Burada da Mustafa Aşkın’ı da öldüren Bayram Aslan, bir saat süreyle izini kaybettirdi.

AVUKATI BÜROSUNDA ÖLDÜRDÜ

İncehisar İlçesi’ndeki çifte cinayetten sonra öfkesi bitmeyen Bayram Aslan, saat 12.00’de ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Afyonkarahisar kent merkezine geldi. Doğruca öldürdüğü baba- oğul Aşkın’lar ile kardeşi Harun Aslan’ın öldürdüğü Hasan Kara’nın ailesinin avukatı olan Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın bürosuna giden Bayram Aslan, görevlilere avukatla görüşmek istediğini söyledi.

Bayram Aslan odasına girdiği avukat Hüseyin Bürhan Hayran’a neden haciz işlemi başlattığını sordu ve kısa tartışmanın ardından silahına sarıldı. Avukat Hayran’ın görevlilere ’155’i arayın’ çığlıkları arasında Bayram Aslan 4 el ateş etti. Avukat Hayran, başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 3 kurşunla yaşamını yitirdi.

"TAZMİNATI ADİL BULMADIĞIM İÇİN CİNAYET İŞLEDİM"

Cinayetlerin ardından kaçan Bayram Aslan, polisin takibi sonucu Gebeceler Beldesi’nde yakalandı. Şüpheli Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ilk ifadede, Seydi ve Mustafa Aşkın ile aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet olduğunu, bu yüzden çıkan kavgada araya giren bir kişinin öldüğünü söyledi. Bayram Aslan, "Seydi Aşkın’ın telkini üzerine, öldürülen fırın işçisi Hasan Kara’nın ailesi bize tazminat davası açtı. Hüseyin Bürhan Hayran da avukatlık yaptı. 200 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildik. 3 gün önce evime icra geldi. Parayı ödeyecek durumum olmadığı için, kararı da adil bulmadığım için cinayeti işledim" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, seminere katılmak için Antalya’ya giden Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in yerine vekalet eden belediye meclis üyesi AK Parti’li Seydi Aşkın’ın, daha önce aralarında fırının boşaltılması meselesinden doğan kişisel husumet nedeniyle Bayram Aslan tarafından makamında vurularak öldürüldüğü belirtilerek, olayın siyasi yönünün olmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Olay tamamen kişisel husumetten kaynaklanmıştır" denildi.

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin de DHA muhabirine yaptığı açıklamada, öldürülen avukat Hüseyin Bürhan Hayran’la ilgili, "Sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Saldırının hangi gerekçeyle yapıldığını henüz bilmiyoruz. Savcılık incelemesinden sonra sebebi ortaya çıkacak" dedi. Hüseyin Bürhan Hayran, Afyonkarahisar Barosu tarafından 2011 yılında Avukatlar Günü’nde yapılan etkinliklerde, meslekte 25’inci yılını doldurması nedeniyle plaket almıştı.

Bayram Aslan’ın öldürdüğü Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın ile avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın cesetleri otopsi için morga götürüldü.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER