Yaşam
  • 5.11.2008 15:47

30 KİŞİLİK KADRO İÇİN 1159 KİŞİ BAŞVURDU

ESKİŞEHİR'de uzun yıllar sinema olarak hizmet veren eski kilise binası, restore edilerek kültür merkezine dönüştürülüyor. 10 gün sonra açılacak olan kültür merkezine alınacak 30 personel için çoğunluğu üniversite mezunu 1159 kişinin başvurduğu belirtildi.
Özel Eskişehir Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Necmi Ünver, Cumhuriye Mahallesi'nde Subay Orduevi bitişiğindeki 2 katlı tarihi Ermeni kilisesinin uzun yıllar sinema olarak hizmet verdiğini söyledi. Sinamanın kapanmadan önce 20 yıla yakın erotik filmler gösterime sunduğunu, bunun da Ermeni asıllı vatandaşların tepkisine neden olduğunu kaydetti.
Binanın 3 yıldan buyana boş kaldığını ve tinercilerin mekanı haline dönüştüğünü anlatan Necmi Ünver, “Binayı sahiplerinden kiralayarak kültür merkezine dönüştürmeye karar verdik. Burası Eskişehir'in ilk özel kültür merkezi olacak. Burada 450 kişilik salonda film gösterimlerinin yanısıra çocuklar ve büyükler için tiyatro oyunları sahnelenecek ve sergiler düzenlenecek. Binayı tarihi dokusunu bozmadan restore ediyoruz ve 10 gün sonra da hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.
BU KADAR BAŞVURU BEKLEMİYORDUK
Kültür merkezindeki gişeler, kafeterya ve vestiyer bölümleri ile halkla ilişkiler birimlerinde çalıştırılmak üzere 30 personel alacaklarını belirten Necmi Ünver kendilerine bugüne kadar 1159 kişinin başvurduğunu söyledi. İş başvurusunda bulunanların çoğunluğunun üniversite mezunu olduklarını kaydeden Ünver şöyle konuştu:
“Bu kadar başvuru beklemiyorduk. İş için başvuranların yüzde 60'ını bayanlar oluşturdu. Bunları gruplar halinde mülakat sınavına aldık ve içlerinden 60 kişiyi seçtik. Bunlar arasından da 30 kişiyi belirleyip merkezimizde çalıştıracağız.”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:37

İLGİLİ HABERLER