Gündem
  • 26.5.2024 12:14

4 Avrupa ülkesi tarihin en büyük operasyonu diye duyurdu.. İHA ordusu kuruyoruz

avunma bakanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Polonya hükümetinin güçlerini siber uzay da dahil olmak üzere 'hibrit' saldırılara karşı korumak için 2 milyar zloti (470 milyon euro) tahsis ettiğini ve ayrıca sınırlarını savunmak için özel bir insansız hava aracı gücü kurduğunu duyurdu.

Fotoğraf: Ethan Miller/Getty Images.

Polonya, Baltık ülkeleri, Finlandiya ve Norveç sınırları korumak için 'drone duvarı' kuracak

Władysław Kosiniak-Kamysz, paranın Polonya silahlı kuvvetlerini siber alan da dahil olmak üzere sabotajlardan korumaya yardımcı olacağını söyledi.

Kosiniak-Kamysz, "Bu amaç için ayırdığımız 2 milyar zloti, Polonya Ordusu askerlerinin siber uzaydaki saldırılar da dahil olmak üzere Polonya devletini hedef alan sabotaj eylemlerine karşı güvenliğini güçlendirmektir." dedi.

Ayrıca Polonya ve Baltık ülkelerinin Rusya ve Belarus ile olan sınırlarının güvenliğini sağlamaya yönelik daha geniş bir uluslararası çabanın parçası olarak insansız hava, deniz ve denizaltı araçlarından oluşan özel bir insansız hava aracı kuvveti kurulacağını da söyledi.

Savunma bakanı, insansız hava aracı gücünün 1945'ten bu yana ülkenin doğu sınırlarına yapılan ve 'Doğu Kalkanı' adı verilen en büyük takviyenin parçası olduğunu söyledi.

53395367013_7410108b5f_o

4 ülke harekete geçti! 'Tarihin en büyük operasyonu' deyip duyurdular: Ordu kuruyoruz

Polonya Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, ülkenin doğu sınırında tarihteki en büyük operasyona başlayacaklarını belirterek, insansız hava aracı (İHA) ordusu ve 4 ülkeyle 'Baltık Hattı' kuracaklarını söyledi.

Polonya’dan sınır güvenliğini güçlendirmek üzere adım geldi. Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz 11. Malopolska Bölgesel Savunma Tugayı yemin töreninde yaptığı konuşmada, "Doğu Kalkanı” planı kapsamında ülkenin doğu sınırının güçlendirilmesine ilişkin bilgi verdi

'İHA ORDULARI KURUYORUZ'

Bunun Polonya'nın doğu sınırında güvenliği güçlendirmeye yönelik tarihteki en büyük operasyon olacağını ve savunma sistemleri ile modern ekipmanların kullanılacağını belirten Kosiniak-Kamysz, "İnsansız hava aracı (İHA) orduları kuruyoruz. İnsansız hava araçları hava, kara, deniz ve denizaltı birimleri olmak üzere silahlı kuvvetlerin her kolunda olacak” dedi.

4 ÜLKEDEN 'BALTIK HATTI'

Hiçbir sınırda 1945'ten bu yana bu tür savunma sistemlerinin olmadığını vurgulayan Kosiniak-Kamysz, doğu sınırının güçlendirilmesi kapsamında Litvanya, Letonya ve Estonya ile birlikte "Baltık Hattı" oluşturacaklarını söyledi. Hibrit saldırılarla mücadeleye değinen Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, siber saldırılar dahil olmak üzere Polonya devletine karşı yürütülen sabotaj eylemleriyle mücadele için 2 milyar zloti (yaklaşık 500 milyon Euro) tahsis ettiklerini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2024 12:26

İLGİLİ HABERLER