Asayiş
  • 10.9.2018 12:02

4 peşmergenin kafasını kestiler

Xaneqin ilçesinin Kürt köyündenh kaçırılan 3 ü peşmerge birisi köylü 4 kişinin kafaları vahşice kesildi. IŞİD infazını andıran korkunç olayda 4 kişinin kafaları gövdesinden ayrılmış halde bulundu.

4 Kürt’e vahşi infaz!

Dün gece Xaneqin ilçesinin Yusuf Beg köyünden kaçırılan 3 peşmerge ile 1 sivil, başları kesilerek öldürüldü.

İsminin açıklanmasını istemeyen Xaneqin polisinden bir kaynak, dün gece 3 peşmerge ile 1 sivilin, kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldığını, sabah saatlerinde 4 kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi.

Kaynak, 4 vatandaşın da başları kesilerek vahşice katledildiğini belirtti.

16 Ekim 2017’de Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin Kürt bölge idaresi dışında kalan Kürt bölgelere saldırısı sonrası bu bölgelerde kaçırma ve infaz olayları arttı.

Resmiyette Irak’ın Selahaddin vilayetine bağlı olan Kürt ilçesi Xaneqin de Kürt idaresi dışında kalan bölgelerden biri.

Güncellenme Tarihi : 10.9.2018 12:53

İLGİLİ HABERLER