
4 TÜRK OTELİ DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA
ANTALYA - Villeger, yaptığı açıklamada, Rewe'nin bu yıl ilk kez, müşteri memnuniyetini esas alan bir anket düzenlediğini ve bu anket sonucunda dünyanın en iyi 60 otelini belirlediklerini ifade etti.
Müşteri memnuniyeti anketine göre belirlenen dünyanın en iyi 60 oteli arasında 4 Türk otelinin de bulunduğunu bildiren Villeger, ''Bu yıl ilk kez 60 otele Red Star Award ödülü verilecek. Türkiye'den Primasol Hane Family Resort, Club Grand Side, Trendy Palm Beach ve Calimera Kaya Side otelleri dünyanın en iyi 60 oteli arasında girdi. Primasol Hane Family Resort aynı zamanda dünyanın en iyi ikinci oteli seçildi'' dedi.
Rewe'nin ağırlıklı olarak müşterilerinin Almanya, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'dan oluştuğunu kaydeden Villeger, ''Rewe, her yıl dünyada 2 milyon insana tatil yaptırıyor. Rewe, 2008 yılından sonra Türkiye'de büyüme kararı aldı ve Türkiye'ye 130 bin turist getirirken bu yıl sayı 200 bine yükseldi. 2010 yılında krize rağmen en az 200 bin turist getiririz. Biz riski aldık. Uçaklarımız hazır. Rewe, toplam müşterilerinin yüzde 10'unu Türkiye'ye getirmektedir'' diye konuştu.
Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türk turizmin çok fazla etkilenmediğini anlatan Villeger, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turist azalışı yaşandı. Ancak krizi iyi bilen Türk turizmcisi krize karşı çabuk reaksiyon verdi ve tedbiri hemen alarak krizi en az zararla atlattı. Türkiye'de oteller, servis, hizmet çok iyi. Aynı zamanda Türk otellerinde ürün fiyat dengesi çok doğru. Bunun sonucunda turistlerin krizde de tatil tercihi Türkiye oldu. Tur operatörlerinin ortak endişesi çifte rezervasyon olaylarının yaşanmasıdır.''