Asayiş
  • 7.5.2009 17:36

48 YETİM VE ÖKSÜZ İÇİN ÖZEL PROJELER UYGULANACAK

ANKARA - Saldırının olduğu günün sabahı devlet bakanlığı görevini devraldığını hatırlatan Kavaf, ilin sosyal hizmetler müdürünü arayarak, köydeki durumun tespit edilmesi için bir ekip görevlendirilmesi yönünde talimat verdiğini belirtti.
Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlardan oluşan ekibin olayın ertesi günü köye giderek çalışmalara başladığını anlatan Kavaf, yapılan ilk tespitlere göre, "31 çocuğun hem annesini hem babasını, 10 çocuğun annesini, 7 çocuğun da babasını kaybettiği, toplam 48 çocuğun öksüz ve yetim kaldığı" bilgisini aktardı.
Kavaf, çocukların yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için Sağlık Bakanlığınca köye uzman psikologların gönderildiğini belirterek, bugün itibarıyla 25 çocuğun rehabilitesine başlandığını bildirdi.
Ailelerin çocukların sorumluluğunu üstlendiğini anlatan Kavaf, devlet korumasına alınıp alınmayacaklarının, ailelerin isteklerine bağlı olduğunu söyledi. Bakan Kavaf, "Çocukların bu olayı unutması ve psikolojik travmayı atlatması için uzmanların önerileri doğrultusunda yapılması gereken her şey yapılacaktır." dedi.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış'ın bugün Mardin'e gittiğini hatırlatan Bakan Kavaf, kendisinin de önümüzdeki günlerde bölgeye gideceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER