50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir

3 dk okuma
50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir

Hızlı Özet

Türkiye'nin ilk dokuz ayda toplam 40 milyon 246 bin ziyaretçi aldığını açıklayan Bakan Ersoy, yılsonu hedeflerini üçüncü kez revize ederek 50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir olarak belirlediklerini aktardı.






Turizmde yakalanan başarılı ivmeyle hedefler üçüncü kez revize edildi. Yılsonunda 50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir hedefleniyor. Turizm Bakanı Ersoy, “2019’u yakalarız” dedi



Turizm sektöründe kırılan rekorlarla birlikte hedefler üçüncü kez yukarı yönlü revize edildi. Yılbaşında belirlenen 42 milyon turist, 34 milyar dolar gelir hedefi, temmuzda 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir olarak güncellenmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu kez yılsonu hedefini 50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir olarak açıkladı. Yeni hedef yakalanırsa rekorlar yılı olan 2019 geride bırakılacak.



TANITIM VE ÇEŞİTLİLİK

Pandemi, küresel enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşına rağmen turizmde elde edilen başarının arkasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sistemli ve disiplinli stratejisi yatıyor. Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tanıtıma ağırlık verdiklerini, pazar çeşitliliği ve konaklama tesislerinin verimliliğini artırdıklarını açıkladı.Buna göre, Türk Hava Yolları'nın (THY) her yeni destinasyonu hedef ülke olarak belirlendi. Turizmi Geliştirme Ajansı (TGA) ile dünyada açık ara en yaygın ve en etkili tanıtım yapıldı. Dijitalde 200 ülkede 16.7 milyar gösterim elde edildi. "Go Türkiye" web sitesini güncelleyen bakanlık, takipçi sayısını 2018'den bu yana 380 binden 2.2 milyona yükseltti. Türkiye'nin turizm tanıtımını geliştirmek için Kültür Yolu Festivalleri başlatıldı. İstanbul, Ankara, Çanakkale, Konya ve Diyarbakır olmak üzere 5 şehirde 7 festival yapıldı. Bakan Ersoy, 2023'te Adana, İzmir, Trabzon, Erzurum ve Gaziantep'i de programa aldıklarını bildirdi. Ersoy, Michelin Rehberi'nde Türkiye'yi 41'inci sıradan aldırmayı başardıklarını anlattı.



2019 YILINA YAKLAŞTIK

Türkiye'nin ilk dokuz ayda toplam 40 milyon 246 bin ziyaretçi aldığını açıklayan Bakan Ersoy, yılsonu hedeflerini üçüncü kez revize ederek 50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir olarak belirlediklerini aktardı. Ersoy, "Çok başarılı bir ekim ayı geçti. Muhtemelen bu yılı 2019 rakamlarıyla başa baş veya biraz üstünde kapatacağız" dedi.



RAKİPLERE FARK ATTIK

Salgın ve global krizlere rağmen Türkiye'nin turist sayısı ve gelirde rakiplerinden daha az kayıp verdiğine dikkati çeken Ersoy, "2019 ile 2022'nin 7 ayını kıyasladığımızda İspanya yüzde 18, İtalya 29, Yunanistan 12, Türkiye ise 7 geride. Paritedeki olumsuz gelişmelere rağmen rakiplerin geliri düşerken, biz 7 ayda 2019'a göre yüzde 12 artıdayız" diye konuştu.



9 AYDA 40 MİLYON TURİST

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, eylülde Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55.84 artışla 5 milyon 993 bine ulaştı. İlk 9 aylık dönemde ise Türkiye'ye gelen toplam ziyaretçi sayısı 40 milyon 246 bine çıkarken bunun 34 milyon 814 binini yabancı ziyaretçiler oluşturdu. Yabancı ziyaretçilerdeki artış oranı ise yüzde 97.96 oldu. 9 ayda Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında, 4 milyon 527 binle Almanya lider oldu. Bunu 3 milyon 864 binle Rusya ve 2 milyon 817 binle İngiltere izledi.




Bu haber 619 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici
Ekonomi
#Yatırımcı Sayısı#Sermaye Piyasası#MKK Kayıtları

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son günlerde kamuoyunda tasfiye edilen fonlardaki yatırımcı sayılarına dair yer alan spekülatif bilgilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kurul, bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerini paylaşarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini10723 Görüntüleme
Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye, toryum kaynaklarını yeni nesil nükleer teknolojilere kazandırmayı hedefliyor

Türkiye'de farklı sahalarda tespit edilen toryum kaynaklarının, yeni nesil nükleer reaktörlerde kullanılması ve yerli toryum bileşiklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Habervitrini9285 Görüntüleme
Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor
Ekonomi

Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor

Suudi Arabistan devletinin sahibi olduğu Saudi Aramco’nun yöneticileri, OYAK bünyesindeki GüzelEnerji’nin Aliağa, Samsun ve Gebze’de bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu. Taraflar arasındaki ortaklık görüşmelerinin birkaç ay içinde tamamlanarak resmi sürece taşınması bekleniyor.

Habervitrini10049 Görüntüleme
IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta
Ekonomi

IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu projeksiyonlarına göre, dünya ekonomisi 2030 yılına kadar yaklaşık 25 trilyon dolar büyüyerek toplam küresel nominal GSYH'de 150,3 trilyon doları aşacak.

Habervitrini10105 Görüntüleme