Gündem
  • 29.10.2017 00:59

600 metrelik Türk bayrağıyla dev fener alayı

Antalya’da Cumhuriyet’in 94’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yürüyüş ve fener alayına binlerce kişi katıldı. 600 metrelik dev bayrakla 4 kilometre boyunca yürüyen kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek olan etkinlik alanına sığmadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde düzenlenen fener alayı, saat 18.30’da Konyaaltı Beach Park'ta başladı. Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüşe 70'i aşkın sivil toplum örgütü de destek verirken 7’den 70’e herkes bayraklarını alarak yürüyüşün başlayacağı alanı doldurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, parti yöneticileri, partili belediye başkanları katıldığı yürüyüşün başlamasına 1 saat kala ise güzergahındaki Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen fener aylında, on binlerce vatandaş yürüyüşün başlangıç noktasına getirilen dev Atatürk bayrağı ile 600 metrelik Türk bayrağı altına girdi. Bayrağın haricinde kalan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşünü gerçekleştirirken, fener alayına katılmayan bazı vatandaşlar da evlerinin balkonundan destek verdiler.

Yaklaşık 1 saat süren ve 7’den 70’e vatandaşın katıldığı fener alayının sonunda ise vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Sümer Ezgü ve Bulutsuzluk Özlemi konserini dinlemeye geldi. Alana sığmayan bir çok kişi meydana giremeyip yürüyüş güzergahından kutlamalarına devam etti.

Karabükte Cumhuriyet yürüyüşü

Karabük’te Cumhuriyet yürüyüşü

Karabük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi

Kent Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Vali Kemal Çeber, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Garnizon Komutanı Personel Albay Tekin Nemlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileri, KARDEMİR işçileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık bin kişinin belediye bandosu eşliğindeki yürüyüşü Atatürk Anıt’ında son buldu. Burada Vali Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından tören sona erdi.

Adanada 29 Ekim kutlamaları

Adana’da 29 Ekim kutlamaları

Cumhuriyet'in 94'üncü yıldönümü dolayısıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan ve aralarında çeşitli kuruluşların izci gruplarının da bulunduğu öğrenciler, meşalelerle yürüyüşe başladı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak Atatürk Parkı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında çevredeki esnaf alkışlayarak, evlerinde olan vatandaşlar ise Türk bayraklarını sallayarak gruba destek verdi.
Bazı vatandaşların alkışlarla eşlik ettiği yürüyüş, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde son buldu.

İskenderunda bin 923 yürek tek bayrak oldu

İskenderun’da bin 923 yürek tek bayrak oldu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Atatürk Anıt alanında toplanan bin 923 gönüllü tek yürek olarak ay yıldızlı, kırmızı beyaz dev bir bayrağı oluşturdu.

Sarı Zeybekler Derneği tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İskenderun Anıt alanında toplanan farklı yaş gruplardan oluşan bin 923 kişi dev Türk bayrağı oluşturarak rekor kırdı.

Sarı Zeybekler Dernek Başkanı Nevzat Kurt, bin 923 gönüllü ile İskenderun da oluşturdukları dev Türk bayrağının Guinnes Dünya Rekorlar kitabına girdiğini söyledi.

İzleyenler tarafından da bolca alkış alan etkinliğe, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Ayhan Bodur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2017 23:57

İLGİLİ HABERLER