Spor
  • 3.9.2013 11:36

6+0+4'de kiralık formülü

Yüksek yıllık ücretlerinden vazgeçmeyen yabancılar, ilk 11 yolları kapanınca 'geçici transfer'e mecbur kalıyor.

Haber: GÖKHAN KARATAŞ / Radikal


Radikal.com.tr - Futbolda birinci transfer döneminin sona ermesine sadece 3 gün kaldı. Spor Toto Süper Lig kulüpleri, Cuma günü mesai bitiminde kapanacak tescil dönemi öncesi kadrolarına son takviyeleri yapmak için yoğun mesai harcıyor. Ancak Futbol Federasyonu'nun bu sezon yabancı kontenjanına getirdiği 6+0+4 sınırı nedeniyle ithal oyuncu almak eskisi kadar kolay değil. Nitekim ilk olarak kadroda bulunan fazla yabancıların gönderilmesi şart.
Geçmiş yıllarda yabancılar ile yapılan uzun süreli sözleşmeler ve imza altına alınan ağır yükümlülükler sebebiyle kulüplerin adeta eli kolu bağlanmış durumda. Hem tazminat ödememek hem de yeni kurala takılmamak adına en kolay çözüm ise 'kiralama' formülü olarak dikkati çekiyor.

Şu ana kadar 7 Süper Lig ekibi, yeni transferlere lisans çıkartabilmek için 'kiralık gönderme' seçeneğine başvurdu. Fenerbahçe , Galatasaray , Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Akhisar Belediyespor'da toplam 10 yabancı oyuncu, 2013-2014 sezonunu başka takımlarda geçirecek. Büyük umutlarla alınan Milos Krasic, Johan Elmander, Teteh Bangura ve Ondrej Celustka gibi önemli oyuncular, takımlarından ayrılmaya sıcak bakmayınca bir yıllığına adres değiştirdi.

MELO'NUN LİSANSI İÇİN 500 BİN EURO

Galatasaray, Kayseri'de Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği TFF Süper Kupa maçı öncesi 6+0+4 engelini tazminat ödeyerek aşabilmişti. Kadrosunda 11 yabancı olan sarı-kırmızılılar, Felipe Melo'ya lisans çıkarabilmek için sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Arjantinli futbolcu Emmanuel Culio'ya 500 bin euro ödemek zorunda kalmıştı.

KİRALIK GİDEN YABANCILAR

Akhisar Belediyespor: Gideon Sani (Tavşanlı Linyitspor), Severin Bikoko (Denizlispor)
Bursaspor: Teteh Bangura (Beitar Jerusalem)
Fenerbahçe: Milos Krasic (Bastia), Miroslav Stoch (PAOK)
Galatasaray: Johan Elmander (Norwich City)
Gençlerbirliği: Dejan Lekic (Sporting Gijon), Ekigho Ehiosun (Samsunspor)
Kasımpaşa: Pablo Pintos (Tigre)
Trabzonspor: Ondrej Celustka (Sunderland)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER