Asayiş
  • 3.5.2013 14:25

68 yaşındaki kadına bir yılda üç kez tecavüz etti

Mordoğan'da yaşayan A.A., kendisiyle aynı mahallede oturan Yunus Gedik'in son üç yıl içinde farklı tarihlerde 2 kez kendisine tecavüz ettiğini, bir kez de tecavüz girişiminde bulunduğunu öne sürerek geçen yıl jandarmaya şikayette bulundu. Yunus Gedik geçen 10 Haziran'da gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olayı soruşturan savcı, hazırladığı iddianamede, cinsel saldırı suçunun işlendiğinin anlaşıldığını belirtti. Yaşlı kadının İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayenesinde, sol kalçasında morluklar olduğu ve alınan örneklerde sperm hücrelerine rastlandığı, ancak DNA tespiti yapılamadığı kaydedildi. Sanık hakkında, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı, haneye tecavüz ve alıkoyma suçlarından 70 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle hava açıldı.

'YUVAM DAĞILMAK ÜZERE'

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Yunus Gedik ile avukatı Ozan Balım ve A.A.'nın avukatı Nedim Özkan katıldı. Sanık Yunus Gedik üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. İnşaat işiyle uğraştığını anlatan Gedik şöyle dedi:

"Zaman zaman menfaat çatışması yaşadığım kişilerin yönlendirmesiyle bu iftira atılmış olabilir. Olay günü kuzenimi bulmak için düğün salonuna gittim, ama bulamayıp ayrıldım. Suçla ilgim yoktur. Önceki yıllardaki suçlamaları da kabul etmiyorum. Yaşlı kadının tecavüz edildiğini iddia ettiği yerlerde, bağırsa herkes sesi rahatlıkla duyabilir. Ben evliyim, eşim var. Psikolojim bozuldu, yuvam dağılmak üzere."

DERE KENARINA GÖTÜRDÜ

Daha önceki duruşmada ifade veren şikayetçi A.A., 2010 yılında alışveriş için evden çıktığında Yunus Gedik'in kendisini zorla dere kenarına götürüp tecavüz ettiğini söyledi. 2011 yılında da evden çıktığı bir gün sanığın bir anda karşısına çıktığını anlatan yaşlı kadın, yine aynı şekilde tecavüze uğradığını söyledi. Sonuncusunun 9 Haziran 2012 tarihinde yaşandığını kaydeden A.A, "Evde bulunan herkes düğüne gitmişti. Kapı çaldı ve kim olduğunu sorduğumda, 'Ben Can'ın arkadaşıyım poşet getirdim' dedi. Kapıyı açtım ve zorla tecavüz etmeye çalıştı. Bağırınca tecavüz edemeden kaçtı" diye konuştu. Mahkeme başkanının Adli Tıp Raporu'na göre bulunan sperm örneklerini sorması üzerine yaşlı kadın, "Bilemiyorum" diye cevap verdi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Tanıkların da dinlendiği davada, adli tıp doktoru Güven Koyuncu da ifade verdi. Koyuncu, A.A'dan alınan vajinal sürüntü örneklerinde sperm hücresine rastlandığını, ancak miktarın az olması nedeniyle hangi erkeğe ait olduğu konusunda DNA tespitinin mümkün olmadığını söyledi. Cumhuriyet savcısı da delil yetersizliği nedeniyle sanığın beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti ise sanığı oy çokluğuyla "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" suçundan 10 yıl 11 ay, "haneye tecavüz" suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 11 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER