Asayiş
  • 30.12.2007 15:21

7 AYLIK BEBEK ELEKTRİK SOBASINDAN NASIL YANDI?...

ADANA'da, annesi tarafından hastaneye ölü olarak getirilen ve vücudunun değişik yerlerinde yanık izi bulunan 7 aylık Furkan Amanet'in ölümü şüpheli bulundu. Furkan bebeğin işkenceyle öldürülmüş olabileceği iddiasıyla annesi 32 yaşındaki Esra Amanet gözaltına alındı.
      Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan 44 yaşındaki Şaban Amanet, 3 yıl önce Esra Amanet'le ikinci evliliğini yaptı. Çiftin 2'nci çocukları Furkan, 7 ay önce dünyaya geldi. Şaban Amanet, 6 ay önce arkadaşı Mehmet Çelik'i bıçakla yaralamak suçundan tutuklanarak cezaevine girdi. Evde kendi çocuklarının yanı sıra üvey çocuklarına da bakan Esra Amanet'in küçük oğlu Furkan iddiaya göre bir hafta önce ishal oldu. Esra Amanet, bu sabah kucağında Furkan'la birlikte Devlet Hastanesi'nde geldi ve doktorlara, “Oğlumu sabah hareketsiz buldum. Yaşıyordur ümüdiyle getirdim'' dedi. Ancak, doktorlar yaptıkları kontrolde minik bebeğin yaşamını yitirdiğini belirledi. Ayrıca, Furkan'ın elleri ile kalçasında yanık izleri olduğu görüldü. Doktorlar, minik bebeğin ölümünü şüpheli bulup Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verdi.
      Minik bebeğin cesedi, ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırılırken, anne Esra ise gözaltına alındı. Çocuğunun ölümüne neden olabileceği iddiasıyla karakola götürülen Esra Amanet, bebeğinin zehirli ishalden ölmüş olabileceğini söyledi. Vücudundaki yanıkların ise sobadan olduğunu söyleyerek, “Ben ev işleriyle uğraşırken Furkan sürünürken elini ve kalçasını elektrik sobasında yaktı'' dedi. Minik Furkan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:49

İLGİLİ HABERLER