Gündem
  • 21.8.2009 13:17

7 DOKTORA "KUDDUSİ OKKIR" SORUŞTURMASI

İSTANBUL - İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından hastanede ölen iş adamı Kuddusi Okkır'ı ''usulüne uygun muayene etmedikleri ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri'' öne sürülen 7 doktor hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.
Alınan bilgiye göre, Bayrampaşa Kaymakamlığı, söz konusu dönemde Bayrampaşa Devlet Hastanesinde görev yapan 7 doktor hakkında ''Okkır'ı usulüne uygun muayene etmedikleri ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri'' iddiasıyla soruşturma yapılmasına izin vermedi. Kaymakamlığın bu kararına, Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, avukatı aracılığıyla itiraz etti.
İtirazı görüşen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bayrampaşa Kaymakamlığının kararını yöntem ve yasaya uygun bulmayarak oy birliğiyle bozdu.
Mahkeme, doktorlar M.Y, E.E, R.K, Ö.A, F.M.V, S.Ö.Y ve O.G. hakkında hazırlık soruşturması yapılmasına yeterli bilgi ve belgenin dosyada mevcut olduğu görüşüne vardı. Mahkeme heyeti, 7 doktor hakkında soruşturma izni vererek, dosyayı Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER