Dünya
  • 29.1.2020 12:44

7.7 şiddetinde depremde dev çukurlar oluştu

Uluslararası ajansların son dakika olarak aktardığı fotoğraflar Küba'daki depremin boyutunu gözler önüne seriyor! Karayip Denizi'nde 7.7 şiddetinde deprem gerçekleşti. Deprem Türkiye saati ile dün gece 22:30 sularında gerçekleşti.

cuba earthquake ile ilgili görsel sonucu

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü'nün aktardığı Küba deprem bilgilerine göre sarsıntının merkez üssü Küba'nın güneyi ile Jamaika'nın 117 km kuzetbatısı olan bir bölge.

cuba earthquake ile ilgili görsel sonucu

Ayrıca bölgede Tsunami alarmı da verildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada Küba, Honduras, Jamaika, Belize, Meksika ve Cayman Adaları için tsunami uyarısı yapıldı. Kıyılarda deniz seviyesinin 30 cm ile 1 metre arasında yükselebileceği ifade edildi.

cuba earthquake ile ilgili görsel sonucu

Karayip Denizi'nde dün akşam saatlerinde 7.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden en çok etkilenen ülkelerin başında da Küba geliyor. Küba dışında Bahamalar, Jamaika, Haiti, Honduras, Cayman Adaları gibi ülkeler de depremi yakından hissetti. Uzmanlar tarafından depremden sonra yapılan tsunami uyarısı ilerleyen saatler de kaldırıldı.

cuba earthquake ile ilgili görsel sonucu

Depremde can veya mal kaybı olup olmadığı konusunda resmi kanallardan gelecek açıklamalar bekleniyor. Uluslararası ajanların son dakika koduyla geçtiği fotoğraflarda yer alan dev çukurlar ise depremin büyüklüğünü simgeliyor!

cuba earthquake ile ilgili görsel sonucu

KÜBA DEPREMİ 35 - 40 SANİYE SÜRDÜ!

Bölgeden gelen bilgilere göre depremin oldukça şiddetli olduğu ve 35-40 saniye boyunca sürdüğü ifade edildi.

Georgetown GRAND CAYMAN ISLANDS 7939749 BREAKING: Tsunami warning is issued for Jamaica and Cuba after a 7.3-magnitude earthquake strikes in the Caribbean

USGS depremin etkilediği ülkeleri Bahamalar, Cayman Adaları, Jamaika, Haiti, Honduras ve Küba olarak son dakika açıkladı. Tsunami nedeniyle kıyılarda deniz seviyesinin 30 santimetre ile 1 metre yükselebileceği ifade edilen uyarıda, dalgaların ilkin Cayman Adaları'nı, Küba'nın güneydoğusunu ve Jamaika'nın kuzeyini vurmasının beklendiği belirtildi.

Amerikan Jeoloji Araştırma Merkezi (USGS) ilk olarak büyüklüğünü 7.4 olarak açıkladığı depremin şiddetini daha sonra 7.7 olarak güncelledi. EMSC verilerine göre ise, deprem 10 kilometre derinlikte oldu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.1.2020 00:19

İLGİLİ HABERLER