Gündem
  • 1.7.2009 00:08

8 SAATLİK MGK'DAN 'DEVLETİ YIPRATMAYIN' UYARISI GELDİ!.

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, ''devletin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşüncelerin dile getirildiği'' belirtilerek, ''bu tür faaliyetlerin ülkeye bir fayda sağlamayacağının teyit edildiği'' bildirildi.


Milli Güvenlik Kurulu'nun yaklaşık 8 saat süren toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliğince yayınlanan bildiri şöyle:


''Toplantıda, ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış; ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin birliğini ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü faaliyete karşı yürütülen mücadelenin, halkımızın güven ve desteği ile sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili çalışmalar da gözden geçirilmiştir.


Ayrıca devletimizin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşünceler dile getirilmiş, bu tür faaliyetlerin ülkemize bir fayda sağlamayacağı teyit edilmiştir.


Kıbrıs sorunun adil ve kalıcı biçimde çözüme kavuşturulmasının bölgede güvenlik, istikrar ve refahın sağlanabilmesi açısından önem arz ettiği; Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülmekte olan kapsamlı çözüm müzakerelerini ve bu bağlamda Kıbrıs Türk tarafının yapıcı çabalarını desteklediği, çözümün; siyasi eşitlik, iki kesimlilik ve eşit statüde iki kurucu devlete haiz yeni bir ortaklık çerçevesinde bulunması, garanti ve ittifak antlaşmalarının devamı, çözümün hukuki güvenlik ve kesinliğinin teminat altına alınması, ilgili tüm tarafların sürece zarar verecek yaklaşımlardan kaçınmaları ve Birleşmiş Milletler süreci ile parametrelerine sahip çıkmaları gerektiği vurgulanmıştır.
Terörle mücadele boyutu dahil, Türkiye-Irak ilişkilerindeki son gelişmeler etraflıca değerlendirilmiştir.''

MGK SONRASI 5'Lİ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 8 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin bir süre daha Çankaya Köşkü'nde kaldı.


Milli Güvenlik Kurulu toplantısının saat 21.10'da bitmesinin ardından saat 21.15'te Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ile Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve MİT Müsteşarı Emre Taner, Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu kapısından çıktı.

Başbakan Erdoğan ise saat 22.25'te Çankaya Köşkü'nden Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile Adalet Bakanı Ergin'in de aynı dakikalarda Çankaya Köşkü'nün 5 No'lu kapısından çıktıkları öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Gül de saat 22.55'te Köşk'ten ayrılarak Dışişleri Konutu'na geçti.


Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK toplantısının ardından Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Adalet Bakanı Ergin ile bir süre görüşerek TBMM'de kabul edilen, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin yasal düzenleme konusunda bilgi aldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER