Gündem
  • 6.2.2023 23:10

90 bir camiden sela okundu laikler çileden çıktı

Depremde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki camilerde sela okundu..Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki camilerde yatsı ezanından yarım saat önce sela okundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından, "Deprem nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz için ülkemizin dört bir yanındaki tüm camilerimizde, yatsı ezanından yarım saat önce sala verilecek ve akabinde Kur'an-ı Kerim ve Dua Programı icra edilecek. Ben de Kahramanmaraş Abdülhamid Han Camisinde sala verip dua edeceğim inşallah." açıklamasını yaptı.

Mehmet Boynukalın

Türkiye'deki 90 bin camide selâ okunuyor! Allahu Ekber! Allahım biz aciz kullarına merhamet et. Bizleri bağışla. Bizlere yardım et. Ya Rab! Enkaz altındaki kullarına yardım et. es-Salâtü ve's-selâmü aleyke ya Resûlellah! es-Salâtü ve's-selâmü aleyke ya Habibellah...

LAİKLER ÇILDIRDI

Camilerden sela sesi duyan laikler adeta çıldırdı. sosyal medya mesaj üstüne mesaj yazan solcular laikliğin elden gittini belirtti.
İşte o mesajlar...

Kurum: AFAD Bütçesi: 2,5 Milyar TL. Güncel görevi: Deprem bölgesindeki 3.000 enkazda mahsur kalan yaklaşık 90 bin kişinin hayatını kurtarmak.

Kurum: Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçesi: 36 Milyar TL. Güncel görevi: Hayata tutunmaya çalışarak AFAD'ı bekleyenlere sela okumak.

35 milyar bütçesiyle Diyanet anca sela okutuyor. Öfkeden patlayacak gibiyim, çaresizlikten tükendim, işe yarayamıyoruz, gidemiyoruz, böylece duruyoruz, üç kuruşumuz dışında elimizden bir şey gelmiyor. Bunlar 130.000 personel 35 milyar ile sela okuyor. Delireceğim.

Enkaz altındakilerin kendileri için okunan selayı dinlemesi mi daha kötü yoksa sela yüzünden seslerinin duyulmaması mı karar veremiyorum hayır yani bu insanlarda hiç mi zeka belirtisi yok

Neden camilerde sela okunuyor? İnsanlar enkaz altında. Kurtarılmayı bekliyor. Sela okumanın sırası mı? İnsanlar enkaz altında sela dinlemek zorunda mı? Ne kadar saçma sapan bir iş! Yazıklar olsun!

Enkaz altında kalan insanlar sesini duyurmaya çalışırken sela okumak en hafif tabirle şerefsizliktir Siyasal İslamın özeti ektedir. Arşiv unutmayacak

Kahramanmaraş-Elbistan… Soğuk var… Kurtarma ekipleri henüz yok… Enkaz altında canlar var… Elektrik yok… barınacak yer yok… Isınma yok… Halk bu geceye nasıl geçirecek? Sela ile mi geçirecek?

Said Sefa (FİRARİ FETÖ'CÜ.. NAMI DİĞER FUAT AVNİ)

Gerçekten küfretmemek için kendimi zor tutuyorum!!! Sela denince akla gelen tek şey ölümdür, ölüm!! Yıllar yılı ölenlerin arkasından okunduğu için Sela duyan herkes ürperir, korkuya kapılır. Enkazın altında can derdinde insanlar varken, Sela okutmak ahmaklık!

Önce seferberlik ilan edip örgütlenirsin, sonra yas ilan eder ülkece yasını tutarsın… enkaz altından gelecek seslere pür dikkat kesileceğine sela seslerini yayamazsın. Ver tabi duyguyu, en sevdiğimiz. Allah’ınız belanızı da versin madem.

Evlenecek olan Suriyelilere çeyiz yardımı yapan Diyanet, depremzedelere çadır göndermek yerine sela okutuyor.

enkazın altında çığlık çığlığa yerlerini belli etmeye çalışan insanlara sela dinletmek kaçıncı seviye bir alçaklıktır? ya siz nasıl insansınız?

Diyanet İşleri Başkanı talimatı ile tüm illerde sela okunmaya başladı. Daha arama kurtarma devam ediyor insanlar enkaz altında yaşam mücadelesi veriyor seslerini duyurmaya çalışıyor. Din gösterisi yapmanın zamanı mı?


 

Güncellenme Tarihi : 6.2.2023 23:21

İLGİLİ HABERLER