ABD GENELKURMAY BAŞKANI DEĞİŞTİ; MEDYANIN HABERİ OLMADI!
Resmen savaşta olmasına rağmen, Amerikan genelkurmay başkanı değişikliğinin medyada, politikada ya da kamuoyunda ilgi görmemesi dikkat çekiyor.
Son 2 yıldır Amerikan ordusuna komuta eden Orgeneral Peter Pace, bugün emekliye ayrılıyor. Ülkenin bu en üst düzey üniformalı görevine atanan ilk deniz piyadesi olan Orgeneral Pace, yerini Oramiral Michael Mullen'e bırakıyor. Mullen, Haziran ayında Başkan George Bush tarafından, genelkurmay başkanlığına aday gösterilmiş, 3 Ağustos tarihinde de Amerikan Senatosu bu atamayı onaylamıştı.
Mullen, 1987 yılından beri bu göreve gelen ilk amiral olma özelliğini taşıyor. General Pace için son işgünü olan Cuma günü, Savunma Bakanlığında sessiz bir veda töreni yapıldı. Bakanlık çalışanları, komutana son gününde, iyi dileklerini iletmek için koridora dizilerek, tek tek tokalaştılar.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:12