ABD, IRAK'TA TUTUKLU OLAN 8 BİN KİŞİNİN İSİMLERİNİ İNTERNETTE YAYINLADI
BAĞDAT - Irak'ta koalisyon tarafından gözetim altında tutulan 8 binden fazla kişinin isimlerini, Arapça hazırlanan internet sitesinde yayınlandı.
Koalisyon Geçici Yönetimi'ne ait http://www.iraqcoalition.org/arabic adlı sitede yayınlanan listede, Irak'ta halen tutuklu bulunan 8 bin 447 kişinin isimleri, doğum yerleri ve tarihleri ile adreslerine yer verilirken, "99 çok önemli tutuklunun" dışında gözetim merkezlerinin yerleri de belirtildi. Listede, ABD'nin 55 kişilik en çok arananlar listesinde de bulunan isimlerden eski Dışişleri Bakanı Tarık Aziz ve Saddam Hüseyin'in kuzeni Ali Hasan El Mecid gibi Baas yetkililerine de yer verildi.
Kadınların da bulunduğu listede, 1 Ukraynalı, 17 İranlı, 16 Suriyeli, 11 Suudi Arabistanlı, 4 Yemenli ve 4 Filistinli yabancı da yer aldı. İnternet sitesindeki açıklamada, listede güvenlik tehdidi oluşturan kişiler ile suçluların yer aldığı belirtilerek, listenin düzenli olarak yenilenip güncelleştirileceği kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:43